Există un investitor destul de puternic financiar, hotărât să investească în staţiunea Vidra

În vara anului trecut, la Voineasa s-au finalizat litigiile în instanţă referitoare la proprietatea terenului pe care se află hotelurile începute şi nefinalizate de zeci de ani, administrate de cele patru mari confederaţii sindicale din ţară: CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR, care deţin locaţiile din Vidra şi Voineasa.

Primăria va da acum în concesiune sindicatelor terenul de sub clădiri pentru o perioadă îndelungată, cu condiţia ca sindicatele să investească în modernizarea lor.

Începe modernizarea hotelurilor de la Vidra şi a vilelor

Primarul şi-a exprimat dorinţa de a realiza cât mai repede demersurile legale, astfel încât liderii celor patru confederaţii sindicale care au în administrare patru hoteluri şi 14 vile la Voineasa şi Vidra să readucă clădirile în circuitul turistic şi staţiunea să fie repusă cât mai repede pe harta turismului naţional:

„Procesul s-a finalizat, acum suntem la finalul demersurilor privind concesionarea terenului de la Vidra către CNSRL Frăţia. Ulterior, ei vor căuta să dea terenul şi clădirile investitorilor interesaţi. Acesta este protocolul, iar noi vom face toate demersurile întocmai, cu condiţia să se investească cât mai repede în zonă. Cea mai bună veste este faptul că există deja un investitor destul de puternic financiar care este hotărât să investească în staţiunea Vidra. Prin urmare, investitorul pentru dezvoltarea staţiunii Vidra a apărut şi suntem în faza de final a predării terenului de către Primăria Voineasa în concesiune către CNSRL Frăţia. Dreptul de folosinţă urmează să fie trecut în cartea funciară şi, după aceea, trebuie să facem demersurile către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Noi suntem de acord să facem toate aceste demersuri cât mai repede, iar investitorul aşteaptă din partea noastră aceşti paşi. Inclusiv pârtia de schi de la Vidra este în atenţia unui investitor, în acest sens administratorul respectiv a fost şi a discutat cu liderul confederaţiei sindicale CNSLR Frăţia”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

La Voineasa, sindicatele s-au apucat deja de reabilitarea vilelor. În primă fază s-au refăcut şi modernizat cinci vile: „Acum am înţeles că vor urma alte 6 vile, în vederea modernizării. În total sunt 14 vile la Voineasa, deci mai rămân 3 de modernizat. Oricum s-a schimbat aspectul în zona vilelor din Voineasa. Din discuţiile purtate cu confederaţiile sindicale s-au arătat dispuşi să căutăm investitori şi pentru cele două grupuri, Brădişor şi Vidruţa. Şi acolo vom da terenul cu acelaşi drept de folosinţă celui care va veni să investească. Fiindcă procesele s-au finalizat, Primăria poate da în concesiune sindicatelor terenurile de sub clădiri pentru o perioadă îndelungată, iar sindicatele deţin în continuare clădirile”, a precizat primarul localităţii Voineasa.

Voineasa rămâne o perlă a relaxării şi aerului curat, în orice anotimp

Voineasa, fostă „perlă” a turismului românesc, un paradis al relaxării odinioară, are astăzi o imagine pe alocuri dezolantă, însă panorama unică o ridică la statut de perlă a turismului. Chiar dacă infrastructura de cazare nu este pusă la punct, Voineasa este la mare căutare în orice anotimp. Practicarea sporturilor de iarnă capătă o altă dimensiune la Voineasa. Transalpina Ski-Resort este a doua locaţie din România, după Sinaia, care dispune de un domeniu schiabil aflat la altitudinea de aproape 2.000 de metri şi, prin urmare, la Voineasa se poate schia până în luna mai. Aşezarea are potenţial, turiştii care ajung în staţiune se pot bucura de climatul montan tonic şi de aerul curat ozonificat prin vizitarea obiectivelor turistice ale zonei. Voineasa, prin aşezarea ei unică în lume, poate rivaliza uşor cu domeniile schiabile din Austria sau Elveţia.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *