La Călimăneşti se fac planuri pentru noi investiţii, în acest an

Administraţia locală are multe proiecte în implementare. Unul dintre ele, care continuă încă din 2020 este cel de reabilitare şi de modernizare a străzilor din Călimăneşti. Pentru acest proiect, atunci când nu s-a putut asfalta, în perioada de iarnă, s-au pregătit străzile pentru ca, imediat, în momentul în către timpul va permite să lucreze staţiile de asfalt, să poată începe lucrările propriu-zise. Un alt proiect la care se lucrează de zor sunt lucrările de pe Calea lui Traian, unde sunt multe tranşee, şi asta fiindcă administraţia locală din Călimăneşti, împreună cu CEZ au demarat un proiect pentru a desfiinţa pe partea dreaptă a sensului de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu toţi stâlpii vechi, iar cablurile să fie introduse subteran şi, în acelaşi timp, să se monteze stâlpi de iluminat public, pentru a avea un iluminat public de calitate în oraşul Călimăneşti.

Investiţie cu bani europeni

În linie dreaptă sunt şi lucrările de modernizare a Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” şi a Centrului multifuncţional Călimăneşti, care vor demara în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin modernizarea Oraşului Călimăneşti”. Este un proiect implementat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 şi are o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro. Proiectul cuprinde 5 obiective de investiţii, 4 vizând clădiri şi unul reabilitări şi modernizare de străzi: Centrul cultural şi recreativ Jiblea Nouă, Şcoala cu clasele I-IV Jiblea Nouă, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, Centrul multifuncţional Călimăneşti, reabilitarea şi modernizarea de străzilor în lungime de 7105 metri, realizându-se şi parcări în suprafaţă de 1235 de metri pătraţi.

Piaţă de comercializare a peştelui şi produselor agroalimentare tradiţionale, cu finanţare europeană

Şi proiectul privind construirea unei pieţe pentru comercializarea de peşte şi produse agroalimentare tradiţionale în oraşul Călimăneşti a primit finanţare prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 – 2020.

Finanţarea investiţiei se va face prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Astfel, piaţa din centrul oraşului Călimăneşti va fi reabilitată pentru a oferi condiţii conforme cu normele sanitare în vigoare producătorilor locali şi din împrejurimile localităţii atât pentru desfacerea produselor agricole şi alimentare tradiţionale, legume, fructe, preparate din carne, cât şi pentru cele piscicole.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *