Daniel Parschiv aşteaptă aprobarea bugetului

Daniel Paraschiv îşi doreşte tot ce este mai bun pentru comunitatea din care face parte. În cei patru ani a realizat proiecte şi investiţii în folosul comunităţi doar cu bani guvernamentale şi cu fonduri din bugetul local, şi asta fiindcă localitatea Frânceşti nu a avut acces la banii europeni. Fie că este vorba despre infrastructura rutieră, de alimentare cu apă sau modernizarea şcolilor, a dispensarului, a căminelor culturale sau construirea din temelii a unui nou sediu de primărie, primarul a încercat să satisfacă nevoile tuturor cetăţenilor. Este mulţumit, şi spune că s-a putut ţine de toate promisiunile pe care le-a făcut comunităţii. Speră însă să realizeze tot ce şi-a propus:

„Am reuşit, cu bani din bugetul local să achit la zi drepturile salariale şi indemnizaţiile persoanelor cu dezabilităţi, dar şi să facem investiţii în localitate. Astfel, avem peste 15 kilometri de drumuri comunale asfaltaţi cu fonduri alocate din primărie, s-a construit o primărie nouă din temelii şi avem în plan amenajarea Centrului Civic. Printr-o bună gestionare a banului public am dovedit că se pot face destul de multe lucruri utile pentru comunitate, într-o bună colaborare cu angajaţii acestei primării şi cu consilierii locali. Vom continua în acelaşi ritm. Trebuie să ne zbatem, astfel încât să reuşim să finalizăm ceea ce ne-am propus pentru acest mandat. De fiecare dată, indiferent când de greu a fost anul, în localitate s-au făcut investiţii. Şi acum avem lucrări în derulare, iar oamenii au văzut că se poate şi au început să aprecieze faptul că se fac eforturi pentru a li se îndeplini doleanţele”, a precizat primarul localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Primăria Frânceşti încearcă şi investiţii europene

Daniel Paraschiv aşteaptă cu mare interes măsurile pentru care se vor deschide programele de finanţare europeană: „Sperăm ca, de data aceasta, să întrunim condiţiile impuse în programele de finanţare, fiindcă sunt sigur că nu va exista nici o finanţare europeană la care noi să nu accesăm. Dincolo de orice, ambiţia noastră este să dezvoltăm localitatea aşa cum am promis în 2016, să o aşezăm acolo unde îi este locul, iar acest lucru se va întâmpla. Este mult de muncă, dar, cu încredere, insistenţă şi optimism, vom reuşi”, a punctat primarul localităţii Frânceşti.

S-a finalizat şi s-a predat către Apavil alimentarea parţială a celor 7 sate din comuna Frânceşti. Fiindcă şi Frânceştiul se numără printre localităţile care au fost scoase din masterplanul judeţului cu reţeaua de canalizare, localitatea a rămas în acest mare proiect doar cu proiectul de alimentare cu apă a celor două sate, Genuneni şi Mănăileşti, iar primarul are în plan depunerea proiectului de canalizare prin POR sau prin Compania Naţională de Investiţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *