Alunecări de teren din cauza ploilor, în comuna Sălătrucel

La Sălătrucel, în această perioadă, din cauza ploilor torenţiale s-a produs o alunecare de teren în satul Şerbăneşti. Dacă ploile continuă, alunecarea poate înainta, existând riscul ca cele aproximativ 10 gospodării din zonă să rămână izolate. Primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa ne-a informat că înaintează toate demersurile pentru a depune documentaţiile necesare pentru a primi finanţarea necesară cât mai repede pentru stabilizarea acestei alunecări de teren:

„Din cauza ploilor torenţiale care au căzut săptămâna trecută, în satul Şerbăneşti drumul comunal s-a rupt pe o lungime de 13 metri. În prezent circulaţia se face doar pe un singur sens. Dacă alunecarea de teren continuă, există riscul să avem aproximativ 10 gospodării izolate. În comuna noastră sunt multe zone unde accesul este extrem de greu. Avem nevoie urgentă de fonduri pentru modernizarea drumurilor. Pentru a face mai practicabilă circulaţia pe aceste drumuri am făcut adresă către SGA, care ni s-a aprobat. Astfel, putem face excavări de 2000 de metri cubi de pietriș pentru pietruirea acestor drumuri. În acest sens, acum se fac procedurile privind autorizaţiile şi sperăm ca, în vara aceasta să începem lucrările, dar până nu se îndreaptă timpul, pentru a avea acces pe aceste drumuri, nu se pot pietrui”, ne-a precizat primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa.

La Sălătrucel se face colectarea selectivă a deşeurilor

Prezent la şedinţa ADI Salubrizare, de la începutul lunii martie, primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa spune că nu a fost de acord cu delegarea temporară a serviciului de salubrizare, şi asta fiindcă primarii, în mare parte, s-au chinuit să-și țină serviciul de salubrizare la un preţ acceptabil pentru comunitate, deși au întâmpinat și întâmpină în continuare probleme foarte mari din cauza legislației.

A reușit extrem de greu, dar au reușit să aibă acest serviciu, de colectare a gunoiului, conștientizând cetăţenii cu privire la reducerea cantităților de deșeuri, unde operatorul are aprobat un cost de 10 lei de persoană.

 „Nu am fost de acord, pentru că se voia să fie atribuit direct acest serviciu şi, mai grav, nu ştim condiţiile din caietul de sarcini, ceea ce consider că nu era în regulă. Noi ne-am cam pus la punct acest serviciu în localitate şi acum iar ne dau peste cap, în loc să ne ajute. Dacă ar fi definitiv poate aş fi fost de acord, dar situaţia, aşa cum s-a prezentat, nu mi s-a părut destul de clară. La noi operatorul are aprobat preţul de 10 lei de persoană în zona unde ajunge maşina de gunoi şi 5 lei pentru peroanele care locuiesc în zonele unde operatorul nu poate să intre pentru a colecta gunoiul. Dacă soluţia propusă de ADI Salubrizare ar fi fost mult mai bună decât ceea ce avem noi astăzi în localităţi, cu siguranţă am fi fost de acord. Nimeni nu ştie cât s-a muncit în localităţi pentru a-i convinge pe oameni să strângă gunoiul selectiv şi să plătească atât cât aruncă, iar acum se vine cu această delegare temporară, care nu ne-a convins. Dacă lucrul acesta s-ar fi întâmplat acum doi ani ar fi fost perfect”, a precizat primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa .

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *