Minerul Costești, deja retrogradată

Minerul Costești a pierdut sâmbătă derby-ul suferinței cu FC Hermannstadt II, scor 2-4 (2-1) și trupa lui Țețe Vlădoi este ca și retrogradată.
Vâlcenii mai puteau spera în salvare doar printr-o victorie în Zăvoi, în duelul ultimelor clasate și la pauză erau în grafic. Andreas Casoni (FOTO) a reușit o ”dublă” în minutele 27 și 37, prin care Costeștiul a sperat la succes. La fel ca în jocul din tur, însă, sibienii au întors rezultatul, deși au fost conduși cu două goluri. Lascu a dat tonul revirimentului pentru Hermannstadt II în minutul 38, cu un șut senzațional, de la 20 de metri.
După pauză, modesta defensivă a Costeștiului s-a prăbușit și Standima a egalat în minutul 54. În minutul 60, Șter a profitat de o eroare mare în defensiva vâlcenilor și Hermannstadt II a trecut în avantaj. Minerul putea reveni în joc în minutul 64, când Sică Vlad a scos un penalti, dar Vladu a ratat lovitura de pedeapsă. În minutul 87, Hermannstadt a reușit o altă fază frumoasă, în viteză, ca la antrenament și Buzan a finalizat. Ultima ocazie le-a aparținut gazdelor, dar reluarea lui Mihalcea din unghi a fost scoasă de Iaru de pe linia porții.
Astfel, după 2-4 cu Hermannstadt II, Minerul Costești are patru eșecuri consecutive și rămâne ultima în serie (6 puncte în 13 jocuri). Minerul nu mai are speranțe să mai poată evita retrogradarea, având de recuperat 9 puncte în cele cinci etape rămase. După ce a promovat la ”masa verde”, FRF mărind numărul de echipe, Costești nu a reușit să se ridice mai sus de nivelul de la județ și a abordat Liga a III-a cu un lot modest și îmbătrânit și cu o organizare de amatori, astfel că retrogradarea este o consecință mai mult decât firească. Costeștiul mai speră acum doar ca Federația să decidă să nu retrogradeze nimeni, dacă campionatele județene nu se vor relua pentru desemnarea campioanelor.

Minerul Costești: M. Vlădoi – Mazilu, Nicolaescu, Vladu (Marinescu 80), Preoteasa – M. Diaconescu, Trașcă, M. Vlad (Preda 64) – Casoni (L. Negoiță 73), Pașoi (Mihalcea 46), C. Vlădoi (Pușcatu 80).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *