Soluția pentru parcările aglomerate din orașul Râmnicu Vâlcea

Una din cele mai mari probleme ale Municipiului Râmnicu Vâlcea sunt locurile de parcare. Viceprimarul Virgil Pîrvulescu vine cu câteva soluții pentru rezolvarea acestei probleme cu o reformă, implicând mai mult transportul în comun și realizarea unor parcări de preluare pentru persoanele care vin din afara Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Cea mai toxică mi s-a părut zona asta de parcări. Nu faci o parcare doar de dragul de a sta, hai să pornim de la niște date și solicităm la Direcția de Impozite și Taxe Legale câte mijloace de transport auto sub 3,5 tone avem înregistrate pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea, câte adrese de domiciliu în care funcționează 2,3,4 mijloace de transport sub 3,5 tone, ca să vedem un necesar. După aceea facem o schiță a tuturor parcărilor amenajate. Dacă discutăm de parcări doar de dragul de a intra pe bulevard și a mai face câteva zone de parcări, asta e o prostie. Dacă vorbim doar de creșterea prețului la parcări, iar este o prostie. Ai 4 guri de intrare, ai ce vine din zona Drăgășani, ai ce vine din zona Olănești, din zona Călimănești și din zona Budești. Ar trebui să ai 4 parcări de preluare, de exemplu: avem zona ștrandului, unde sunt acolo o groază de locuri de parcare și sunt neutilizate. Vine o persoană dintr-o localitate cu mașina la Râmnicu Vâlcea, vii și îți lași mașina aici. Te costă decât un leu pe zi, mașina fiind păzită, iar cu tichetul de la parcare să ai posibilitatea să te urci în mijlocul de transport în comun și să ai trasee atât de bine făcute încât să te lase autobuzul unde ai treabă. Am venit, mi-am rezolvat problemele, m-am urcat elegant într-un autobuz și m-am întors la locul de parcare. Vrea o persoană să vină să meargă la mall? La mall are parcare. Vrea o persoană să facă aroganțe și să vină cu mașina la Instituția Prefectului? Foarte bine, dar te costă 100 de lei pe oră. Dacă vrei să fii șmecher să vii cu mașina unde vrei tu, fără nici un fel de problemă, dar plătești.

Acum vorbim de rezidenți, cei din Municipiul Râmnicu Vâlcea. Avem discrepanțe uriașe. Dacă ești tânăr și-ți cumperi un apartament pe bulevard, te costă cel puțin 6-7.000 de euro un loc de parcare. Eu dacă stau la casă și vreau să-mi fac garaj mă costă minim 10.000 de euro. Dacă stau într-un bloc din centru, cumpărat după revoluție, ei vor să parcheze pe domeniul public, te costă 30 de lei pe an. Este corect? În schimb, pot să fac altceva, de exemplu inele în oraș și am o zonă centrală unde știu că locurile de parcare sunt puține. La prima mașină dau 20 sau 30 de lei pe an parcare și cu tichetul ăla te parchezi în zonele rezidențiale, care sunt amenajate de mine, unde găsești locuri. E trecut după ora 19:00, parchezi gratuit în orice parcare cu plată a Municipiului Râmnicu Vâlcea. Cum este parcarea subterană din centru. Ai a doua mașină, îți ofer posibilitatea să o lași la intrare în oraș unde îți ofer parcare sau dacă vrei să vii cu ea la bloc, cu mare drag, dar te costă 500 de lei pe lună. Trebuie să le oferi oamenilor o nouă amenajare, piste de bicicletă, nu încurajăm nimic.  ne-a declarat Viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *