Budeşti, deschis către investitorii

Budeştiul este aşezarea deschisă către susținerea investițiilor care conduc la crearea de noi locuri de muncă și, implicit, la dezvoltarea pe baze durabile a localităţii.

Aflată la o aruncătură de băţ de Râmnic, comuna Budeşti este considerată astăzi una dintre cele mai bine gospodărite localităţi din judeţ.

Drumuri asfaltate, şcoli, grădiniţe şi cămine culturale noi, iluminat stradal, rețea de internet în bandă largă, planuri şi proiecte de viitor, dar și toate utilitățile disponibile reprezintă facilități normale de care comunitatea din Budeşti beneficiază în prezent și de care, din păcate, multe localităţi şi chiar oraşe mici nu au parte.

Localnicii sunt mulţumiţi 

Datorită administrării eficiente care a reuşit să atragă investitori, localitatea a reuşit în doar cinci ani să devină cea mai mare zonă industrială din Vâlcea, fiind una dintre puținele localități în care numărul de locuitori a crescut în ultimii ani.

Locuitorii comunei Budeşti spun că o duc chiar mai bine decât cei de la oraș, şi asta fiindcă, în plină criză economică provocată de coronavirus, în localitate există locuri de muncă asigurate pentru fiecare persoană care îşi doreşte să se angajeze.

La marginea comunei, pe o suprafaţă de 80 de hectare, administrația a creat o zonă industrială, unde astăzi se dezvoltă afaceri prin intermediul cărora s-au creat aproximativ 4000 de locuri de muncă și au adus, totodată bani frumoși la bugetul primăriei.

La Budeşti obiectivele sunt îndrăzneţe, mai ales că atragerea investitorilor înseamnă un imbold de dezvoltare a localităţii

Pentru a atrage şi mai mulţi oameni de afaceri şi, implicit, mai mulţi bani la buget, primarului Ion Vlădulescu spune că nu a renunţat la amenajarea aerodromului în satul Barza.

„Cu o experiență în administraţie destul de vastă, odată cu preluarea fotoliului de primar, am ştiut că imboldul dezvoltării comunei este atragerea investitorilor şi crearea facilităților pe această nişă. Astfel, o dată cu parcul industrial, care a generat locuri de muncă, am dat plus valoare comunei, ceea ce a dus la un buget mărit al comunei, dându-ne posibilitatea să avem acel fond de rulaj. Un lucru trebuie ştiut: la Budeşti obiectivele sunt îndrăzneţe în continuare, iar înfiinţarea aerodromului pentru avioane uşoare şi pentru SMURD pe teritoriul localităţii, în zona Barza, face parte din planurile şi proiectele pe care le avem”, afirmă primarul localităţii Budeşti , Ion Vlădulescu.

Budeştiul face următorul pas spre statutul de comună-model

Budeştiul este astăzi o localitate cunoscută în ţară, dar, pentru a ajunge la acest stadiu, Ion Vlădulescu a făcut şi face în continuare tot ce i-a stat în putinţă să promoveze zona pentru a-i atrage investitori: „Localitatea se dezvoltă în continuare pe zona industrială, însă, pentru a atrage noi investitori vom continua prin dezvoltarea noilor proiecte pe care le avem. Pentru asta ne-am luat nişte angajamente pe care trebuie să le executăm şi să facem în aşa fel încât investitorii să fie atraşi spre zona noastră. Cu siguranţă, dacă lucrurile merg aşa cum le-am stabilit, vor veni şi alţi noi investitori”, afirmă primarul din Budeşti, Ionel Vlădulescu.

Majoritatea locuitorilor lucrează în zona industrială

 „Avem câteva mii de noi locuri de muncă, un lucru îmbucurător atât pentru mine, cât şi pentru localnicii din Budeşti. La începutul pandemiei, localitatea Budeşti avea peste 4000 de locuri de muncă. Majoritatea acestora s-au păstrat, dar au fost şi investitori care şi-au restrâns activitatea într-o perioadă, dar asta nu înseamnă că nu mai există piaţă pentru resursa umană de la nivel local. Una dintre firmele de la Budeşti a avut aproximativ 3000 de angajaţi, iar acum face noi angajări. Această firmă îşi va reveni la capacitatea pe care a avut-o înainte de această nefastă pandemie. Ideea este că economia trebuie să funcţioneze, iar crearea locurilor de muncă şi atragerea investitorilor înseamnă bunăstare la nivel local şi judeţean. Este un mare beneficiu, se pot colecta taxe şi impozite, putem să ne dezvoltăm şi, din acest motiv, îmi doresc promovarea localităţii Budeşti în continuare pentru atragerea investitorilor, dar şi pentru dezvoltarea locuinţelor familiale, pentru că localitatea Budeşti nu se dezvoltă doar pe zona industrială, se dezvoltă şi pe zona imobiliară. Ne aflăm la limita municipiul Râmnicu Vâlcea, Budeştiul are foarte multe terenuri pretabile investiţii, dar şi promovarea localităţii este foarte importantă, pentru că nu vine nimeni să dezvolte o afacere în localitate fără să nu aibă o colaborare cu autoritatea locală. Lucrurile acestea le-a făcut cine a înţeles că trebuie făcute, iar eu sunt unul dintre primarii deschişi către investitori. Am făcut un lucru foarte bun, în sensul că am reuşit să atrag investitori în localitate, în aşa fel încât, la Budeşti, în doar cinci ani s-a dezvoltat un parc industrial cu firme puternice, care au peste 4.000 de angajaţi, iar lucrurile nu vor rămâne aici”, a precizat primarul localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu.

Localitatea atrage potenţiali investitori, de la mari societăţi până la agenţii imobiliare. În ultimii ani localitatea a cunoscut şi o explozie a investiţiilor în domeniul imobiliar. Astfel, s-a ajuns, în momentul de faţă ca un metru pătrat de teren într-o zonă bună a localităţii să se vândă şi cu 25 sau chiar 30 de euro.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *