Anul 2021 a început cu semne foarte bune pentru brezoieni: primarul Robert Schell a semnat contracte de 11 milioane de euro care se vor derula în 2021 – 2022

Aceste programe care urmează să fie implementate în oraşul Brezoi vizează în special amenajarea infrastructurii orăşeneşti, mai precis asfaltarea unui număr de 16 străzi, modernizarea învăţământului şi dezvoltarea turismului.

Printre principalele obiective propuse se numără înfiinţarea unui serviciu de transport în comun modern, cu autobuze hibrid. Astfel, se va rezolva problema transportului elevilor care, spune primarul, în prezent este o problemă destul de delicată, fiindcă peste 200 de elevi au nevoie de transport zilnic la şcoală.

Ideea acestui proiect, de înfiinţare a serviciului de transport a apărut deoarece acest lucru nu se poate face civilizat doar cu cele patru microbuze pe care le are în prezent în dotare administraţia locală.

La Brezoi, infrastructura de învăţământ este pusă la punct

În acest sens, administraţia locală are un proiect privind construirea unei clădiri moderne care va avea sală de sport , sală de festivităţi şi laboratoare pentru liceu.

După implementarea acestui proiect, la care se mai adaugă şi grădiniţa cu program prelungit care a fost construită, putem spune că tot ceea ce înseamnă învăţământ în Brezoi este pus la punct.

Bază sportivă cu bazin de înot semi-olimpic, din fonduri europene

Un alt proiect pe aceeaşi nişă vizează construirea la baza sportivă a unui bazin de înot acoperit și a unui bazin semi-olimpic cu toate dotările pentru a putea fi folosit, în primul rând, de şcoală. „Proiectul pentru baza sportivă cu bazin de înot semiolimpic are finanţarea asigurată din fonduri europene atrase. Va fi un bazin didactic care va ajuta foarte mult copiii la orele de sport şi, bineînțelese, şi pentru populaţie. Avem în plan și identificarea fondurilor necesare şi pentru a face un bazin de înot exterior. Atunci va fi, într-adevăr o bază de agrement, în adevăratul sens al cuvântului, aşa cum trebuie să fie. Un alt proiect important vizează amenajarea parcului central, fiind zona unde se organizează Festivalul Open Air Blues Festival, proiect în valoare de un milion de euro, care este prins tot în acest program. Cu toate aceste proiecte suntem în faza de licitaţie și sperăm ca, în vara acestui an să demarăm lucrările, iar în primăvara anului viitor lucrările să fie finalizate. Proiectul are 2 milioane de euro pentru fiecare componentă, dar prioritar va fi proiectul de gaze, după care mai lucrăm la nişte proiecte care vor dezvolta latura turistică a localităţii. Până acum am semnat programe de 11 milioane de euro”, a precizat primarul Robert Schell.

Pentru primarul oraşului Brezoi cel mai important proiect pe care îl abordează este branşarea oraşului la sistemul de gaze naturale, pentru care documentaţia a fost deja întocmită şi depusă în vederea finanţării. Proiectul îndeplineşte toate condiţiile de eligibilitate şi va intra cu siguranţă la finanţare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *