Vâlcea a câștigat lejer cu CSU Cluj

Vâlcea a învins miercuri pe CSU Cluj cu 35-28 (16-14), la Sf. Gheorghe, într-un joc contând pentru etapa 14 din Liga Florilor Mol.

Etapa a 14-a a Ligii Naționale s-a încheiat miercuri, la Sf. Gheorghe, cu disputa dintre SCM Rm. Vâlcea și U Cluj Napoca.

Clujul a dat o replică dârză, nu a cedat și s-a agățat de orice minge. Până în minutul 48 (25-23), clujencele au ținut aproape. Pe final, Vâlcea a trebuit să dea totul pentru a se desprinde, în condițiile în care a suferit din nou la poartă. Joc bun însă în atac pentru Maren Aardahl, Irina Glibko, Kristina Liscevic sau Marta Lopez. Pe final, Vâlcea nu a avut emoții și s-a desprins, câștigând detașat. ”A fost destul de dificil pentru noi, deoarece am făcut multe greșeli pe apărare și nu am fost destul de concentrate, dar mă bucur că am câștigat și așteptăm următoarele jocuri” a spus portarul Daciana Hosu.

”Clujul ne-a dat o replică foarte bună, știam că au calitate și cred că Lazăr sau Chintoan pot juca oriunde la primele trei echipe din țară. Atacul a fost bun, am marcat 35 de goluri, ne-am mai creat situații clare, dar în apărare am avut nesinscronizări, lipsă de concentrare. Uneori este greu de gestionat astfel de jocuri, am încercat să le conștientizez pe jucătoare că CSU Cluj a produs surprize și să nu luăm prea ușor acest meci. Pe anumite momente nu am fost 100% capacitați în apărare, dovadă și numărul mare de goluri primite. Suntem în grafic și trebuie să jucăm din ce în ce mai bine. Apărarea care ne-a adus în ultimele două sezoane patru trofee a scăzut puțin, dar jucătoarele vor crește în următoarea perioadă pe faza defensivă, iar atacul este unul foarte bun și sunt mulțumit” a declarat Florin Pera.

SCM rămâne pe locul 3, fiind la un punct distanță de ocupanta locului 2, Baia Mare și la 4 puncte distanță de liderul CSM București.

Rezultate etapa a 14-a

Activ Ploiești-Minaur Baia Mare 24-32 
SCM Craiova-Măgura Cisnădie 19-21 
Gloria Buzău-Gloria Bistrița 23-22 
CSM Galați-CSM Slatina 19-25 
Dacia Mioveni-Dunărea Brăila 28-33 
HC Zalău-Rapid București 22-28 
SCM Rm. Vâlcea-CSU Cluj Napoca 35-28 
CSM București a stat.

Clasament Liga Florilor

 1. CSM București – 37 puncte 
2. Minaur Baia Mare 34 
3. SCM Rm. Vâlcea 33 
4. Gloria Buzău 28 
5. Măgura Cisnădie 22 
6. Rapid 21 
7. Dunărea Brăila 21 
8. Gloria Bistrița 18 
9. HC Zalău 18 
10. CSM Slatina 16 
11. SCM Craiova 12 
12. Dacia Mioveni 12 
13. CSM Galați 7 
14. Activ Ploiești 5 
15. U Cluj Napoca 3*
* echipă penalizată cu un punct

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *