Un mare complex sportiv şi de agrement la standarde internaţionale va fi construit la Horezu
La Horezu, în această perioadă vor începe licitaţiile pentru lucrările de construire a centrului sportiv care va găzdui competiţii sportive şi cantonamente.
Complexului Sportiv Horezu este o investiţie de o amploare unică în judeţ, estimată la valoarea de 70 de milioane de lei. Obiectivul va cuprinde stadionul şi construirea unui hotel, unde la demisol se va amenaja o piscină, saună, dar şi spaţii pentru tratament, recuperare, refacere, iar la mansardă va fi amenajat un restaurant:
„Acest complex sportiv va fi locul preferat al echipelor aflate în cantonament, dar şi al sportivilor cu performanţe înalte. Aici se vor putea desfăşura competiţii de anvergură. Va fi parte din viaţa oraşului nostru, o locaţie perfectă pentru antrenamente în orice anotimp, dar şi pentru cantonamente. Este un proiect vital pentru cetăţenii şi turiştii care ne vizitează oraşul”, a precizat primarul Nicolae Sărdărescu.
Proiectul cuprinde construirea tribunelor pe trei nivele, cu nocturnă şi staţii de irigat: „Pe lângă acest mare proiect sportiv, la Horezu vor fi construite alte patru terenuri de sport pe care le voi pune la dispoziţie tuturor celor care vor să facă sport. Terenurile vor fi cu nocturnă, gazon sintetic pentru fotbal, handbal, volei, şi tenis de câmp, iar unul dintre ele va fi alocat strict copiilor atât pentru sport, dar şi pentru joacă”, a precizat primarul Nicolae Sărdărescu.
Şi această bază sportivă, dar şi sala de sport la care se lucrează este în acelaşi context cu proiectul parcului de agrement şi recreere „Constantin Brâncoveanu”. Astfel, oraşul Horezu va deveni o zonă efectiv de recreere şi pentru performanţe sportive.
În oraş se va construi inclusiv un bazin de înot
„Suntem deja în lucru cu proiectul pentru bazinul de înot, şi nu mă gândesc la fondurile europene, având în vedere faptul că exerciţiul financiar încă nu a început. În acest sens ne vom îndrepta către Compania Naţională de Investiţii, fiindcă aici există astfel de programe de finanţare. Tot prin CNI avem două investiţii în curs: sala de sport şi Centrul Cultural de la Olari”, a precizat primarul.
La Olari va fi amenajată şcoala de ceramică
La proiectul pentru construirea acestui centru cultural se lucrează. Clădirea are 1400 de metri construiţi, amprenta la sol în care sunt incluse parcări şi foişoare în stil Bâncovenesc zidite. Aici va fi o expoziţie de peste 600 de metri pătraţi pentru ceramica existentă, vor fi ateliere de ceramică şi săli de conferinţă.
Drumul spre Vârful lui Roman a primit finanţare
Primarul ne informează că administraţia locală a primit o finanţare de la Compania Naţională de Investiţii în valoare de 6 milioane de euro pentru amenajarea drumului spre Vârful lui Roman. Proiectul cuprinde asfaltarea drumului pe o lungime de 10 kilometri, cu o lăţime de 12 metri, amenajarea rigolelor şi construirea zidurilor de sprijin.