Fonduri europene pentru dezvoltarea orașului Brezoi, prin POR 2014-2020

Prin POR 2014-2020, în orașul vâlcean Brezoi, va fi realizat un centru multifuncțional pentru tineret și va fi modernizat parcul central, un proiect în valoare de 17,1 milioane de lei.

Primarul oraşului Brezoi, Robert Schell, a semnat, în data de 1 aprilie 2021, un nou contract finanțate prin POR 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 13, Obiectivul specific 13.1, destinat îmbunătăţirii calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Astfel, Primăria orașului Brezoi va implementa un proiect cu două componente. Prima vizează construirea unui centru multifuncțional pentru tineret și crearea unor terenuri de sport. Centrul multifuncțional va avea bazin de înot, sală de gimnastică, punct de informare și consiliere, sală de tenis de masă și terenuri de badminton, baschet, tenis de câmp și handbal. Cea de-a doua componentă urmărește reabilitarea și modernizarea parcului central, care va avea zone de relaxare, gradene, locuri de joacă pentru copii, spațiu de fitness pentru adulți, o poieniță cu sculpturi și fântâni.

„”Cu această ocazie am fost felicitat de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Bogheanu Maria Bogheanu,  fiindcă oraşul Brezoi are una dintre absorbţiile cele mai mari de programe europene în ultima vreme. Acesta este al treilea proiect accesat prin POR. Până acum am semnat programe de finanţare în valoare de 11 milioane de euro care se vor derula în 2021 – 2022”, a precizat primarul oraşului Brezoi,  Robert Schell.  

Proiectul implementat de Primăria orașului Brezoi are o valoare totală de 17,1 milioane de lei, din care 16,7 milioane de lei (3,6 milioane de euro) este finanțarea nerambursabilă. Contribuția administrației publice locale va fi de 2%, în valoare de 342 de mii de lei. Perioada de implementare a investiției este de 64 de luni, până la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *