Care sunt noile restricții pentru județul Vâlcea?

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară la ordinul prefectului Sebastian Fârtat, au aprobat în data de 2 aprilie 2021, noi măsuri în vederea gestionării pandemiei de COVID-19 în județ, ca urmare a creșterii ratei de incidență cumulată a cazurilor de îmbolnăvire în ultimele 14 zile în anumite localități.

Începând din 3 aprilie, ora 0:00, autoritățile locale, operatorii economici și persoanele fizice și juridice din județ, au pus în aplicare prevederile Hotărârii Guvernului nr. 293/10.03.2021, respectiv ale Hotărârii Guvernului nr. 348/25.03.2021 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

În prezent, în județul Vâlcea, sunt șase localități – Vlădești, Măldărești, Râmnicu Vâlcea, Horezu, Călimănești și Oteșani, care au o rată de incidență cuprinsă între 4 și 7,5/1.000 de locuitori, acestea urmând să aplice restricțiile prevăzute în H.G. nr. 348/25.03.2021, respectiv închiderea magazinelor/centrelor comerciale la ora 18:00 și restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00 – 05:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Totodată, menționăm că sălile de sport/fitness se închid în localitățile în care rata incidenței depășește 4/1.000 de locuitori.

De asemenea, alte șapte localități – Sutești, Nicolae Bălcescu, Ionești, Perișani, Ocnele Mari, Păușești-Măglași și Roești, înregistrează rate de incidență cuprinse între 3 și 4/1.000 de locuitori și vor aplica măsurile prevăzute în H.G. nr. 293/2021, respectiv suspendarea activității cu publicul a restauranetelor și cafenelor situate în interiorul clădirilor, a instituțiilor de concerte/spectacole și a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

În localitățile Lădești, Glăvile, Băbeni, Pietrari, Drăgășani, Tomșani, Pesceana, Băile Govora, Brezoi, Bujoreni, Mihăești, Popești, Crețeni, Ștefănești, Orlești, Bărbătești, Galicea, Budești, Voineasa, Voicești, Lăpușata, Bunești, Stoenești, Ștefănești, Amărăști, Malaia, Șușani, Dăești, Drăgoești, Băile Olănești, Berislăvești, Milcoiu și Stoești, localități cu o incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 cuprinsă între 1,5 și 3/1.000 de locuitori, restaurantele și cafenelele situate la interior, instituțiile de concerte/spectacole și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc vor funcționa la 30% din capacitatea spațiului, în timp ce în celelelalte localități din județ, care înregistrează incidențe sub 1,5/1.000 de locuitori, acestea vor funcționa la 50% din capacitatea spațiului. ” a declarat Instituția Prefectului a Județului Vâlcea.

Care sunt restrictiile?

Precizăm că în cazul localităților cu incidență sub 4/1.000 de locuitori, programul de funcționare a magazinelor și centrelor comerciale este în intervalul orar 05:00 – 21:00, iar circulația persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor este permisă, fără restricții, în intervalul orar 05:00 – 22:00, pe tot parcursul săptămânii

Indiferent de rata incidenței, în intervalele orare cu restricții, deplasarea în afara locuinței este permisă în baza declarației sau adeverinței de serviciu doar în următoarele situații:

– interes profesional;

– asistență medicală, vaccinare, cumpărare de medicamente;

– tranzitarea localității, dovedită prin bilet au o altă modalitate de plată a călătoriei;

– îngrijirea copiilor/bătrânilor sau decesul unei rude;

– persoane aflate în pericol sau risc iminent (inclusiv victime ale violenței domestice), cu apelarea la numărul de urgență 112. ” a declarat Instituția Prefectului a Județului Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *