Vâlcea a deraiat Rapidul

SCM Rm. Vâlcea a învins categoric pe Rapid București, 25-14 (13-5), într-un joc contând pentru ultima etapă din turul Ligii Florilor Mol.

Vâlcea a mers în Capitală fără Irina Glibko, Daria Bucur și Dana Marin, care au intrat în izolare fiind infectate cu virusul SARS COV-2, dar și fără Evgenija Minevskaja, care s-a operat acum o săptămână de menisc.

Chiar și în aceste condiții, Vâlcea a reușit o primă repriză perfectă, la capătul căreia s-a desprins decisiv: 13-5. Portarul Daciana Hosu a fost imbatabilă, având un procentaj al mingilor apărate de 68%, iar defensiva condusă de Aardahl și Dăscălete a fost de netrecut. Astfel, un meci care părea la început ca fiind unul foarte dificil s-a transformat într-un galop de sănătate pentru echipa lui Florin Pera. După pauză, Rapid a echilibrat jocul, profitând de faptul că Vâlcea a mai slăbit ritmul în defensivă și a găsit mai greu drumul spre gol. Pe final, tot SCM a fost mai proaspătă și s-a distanțat din nou, câștigând de o manieră categorică, cu 25-14. După ce au semnat cu Rapid din vară, Fernandez și Lopez au făcut un joc excelent împotriva viitoarei lor echipe. „Am jucat foarte concentrat, am știut că trebuie să alergăm mult și să ne apărăm ca să putem câștiga. A fost cartea câștigătoare azi și nu pot să fiu decât bucuroasă”  a declarat Marta Lopez.

Portarul vâlcean Daciana Hosu a făcut cel mai bun meci al său de când s-a transferat de la Corona Brașov, reușind 16 intervenții și terminând meciul cu un procentaj excelent, de 57%! „Mă bucur enorm pentru evoluția din acest meci. Am avut în față o apărare extraordinară, le mulțumesc fetelor că mi-au făcut viața mai ușoară”, a declarat Hosu.

Florin Pera: ”Apărarea a fost mereu punctul forte”

Antrenorul Florin Pera a subliniat că faza de apărare a mers spre perfecțiune. ”Faza de apărare a funcționat ca în zilele noastre bune, apărarea a fost mereu punctul nostru forte. Le felicit pe fete, au jucat extraordinar de bine în apărare, au închis culoarele și au respectat sarcinile tactice. Am câștigat multe mingi în defensivă și am marcat goluri ușoare, am avut foarte multe situații de unu la unu, putem câștiga la o diferență mai mare. Mă bucură atitudinea fetelor, suntem în formă bună. Fetele demonstrează că atunci când este nevoie, știu să joace la adevărata valoare, chiar dacă am întâmpinat dificultăți înainte de meci, patru jucătoare nu au putut face deplasarea dar fetele s-au motivat și au jucat ca o echipă” a spus Florentin Pera.

SCM termină turul în Liga Florilor pe locul 3, la un singur punct în spatele Minaur Baia Mare și la patru ”lungimi” de liderul CSM București. Echipa vâlceană are însă cea mai bună apărare din campionat, cu doar 299 goluri încasate în 14 jocuri, o medie de 21,3 goluri primite pe meci. La sfârșitul turului, CSM București este lider cu 40 puncte, fiind urmată de Minaur Baia Mare – 37 puncte și SCM Rm. Vâlcea – 36 puncte, iar lupta la titlu se va da în trei în retur.

Următorul turneu de Liga Florilor Mol este programat la Bistrița, în perioada 26 aprilie-1 mai, unde sunt programate patru etape. Vâlcea va întâlni în etapa 19 pe Minaur Baia Mare.

Rapid-SCM Rm. Vâlcea 14-25

Rapid 14
Constantinescu 4, Buceschi 3, Kassoma 2, L. Popa 1, Chiricuță 1, Boljevici 1, Cavlovici 1, M. Ilei 1. Antrenor: Carlos Viver 
SCM Rm. Vâlcea 25 
M. Lopez 5, Florica 4, Elghaoui 4, Fraga 3, Nikolic 3, Liscevic 3, Gonzalez 3. Antrenor: Florentin Pera

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *