La Buneşti,Căminul Cultural este prins într-un proiect amplu de reabilitare

La Buneşti, printre investiţiile aflate în derulare se află şi Căminul Cultural din centrul comunei. Clădirea va fi modernizată total, începând de la fundaţie şi până la acoperiş. Lăcaşul cultural din Buneşti este o construcţie foarte veche, de aproximativ 60 de ani, pentru care, de-a lungul timpului, administraţia locală a mai făcut mici reparaţii, însă doar pentru întreţinerea acesteia.

Prin reabilitarea căminului cultural se doreşte creşterea atractivităţii localităţii, fiindcă aici se va susţine desfăşurarea activităţilor artistice, culturale, dansurile populare şi toate manifestările tradiţionale din localitate. Primarul spune că în incinta aşezământului cultural vor fi facilitate inclusiv întâlnirile locuitorilor din comună pentru diferite dezbateri privind problemele din localitate.

„Pentru că era nevoie de o reabilitare completă s-a decis modernizarea clădirii Căminul Cultural din centrul localităţii atât la exterior, cât şi la interiorul clădirii. Sunt convins că, în vara acestui an, va fi inaugurată investiţia. Este un obiectiv cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii şi sunt mulţumit de lucrările executate. Clădirea era foarte veche şi trebuia o reabilitare şi consolidare chiar dacă noi am făcut, de-a lungul timpului, mici reparaţii. Următoarea clădire care va intra în reabilitare este primăria, fiind şi ea o construcţie foarte veche”, a precizat primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi.

Căminul Cultural va fi reabilitat, inclusiv elementele componente ale acoperişului vor fi înlocuite. Astfel, Căminul Cultural se va transforma într-o atracţie atât pentru localnici, cât şi pentru cetăţenii comunităţilor învecinate. Va fi un centru de cultură care să respecte normele în vigoare şi care să aibă un aspect plăcut. Şi asta fiindcă, la Buneşti, tradiţiile populare sunt un punct forte al localităţii. Acest lucru este posibil prin susţinerea unor evenimente, existând în acest sens o agendă strictă pe care administraţia locală o are, cu evenimentele care au loc periodic şi anual, dedicate localnicilor, şi care se vor relua cu siguranţă după trecerea acestei perioade de restricţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *