Costești, spulberată de Cisnădie

Minerul Costești a suferit cel mai drastic eșec din acest sezon, 0-8 în Zăvoi cu Măgura Cisnădie.

În tur, vâlcenii reușiseră singura lor victorie din campionat, chiar la Cisnădie, dar sibienii s-au răzbunat crunt în retur. Lotul minerilor a fost decimat de absențele lui Vladu, Nicolaescu, Zotică, Casoni și C.Vlădoi. În turul campionatului, ”ortacii” din Costești mai încasaseră o bătaie zdravănă, 0-7 la Șelimbăr, iar acum au reușit o altă contraperformanță.

Autogolul lui Alexandru Proteasa  a deblocat tabela în Zăvoi. Apoi, Bărculeț, Kenneth, Stelea, Luca, Tomuță, Velașcu și Cosovan au zguduit plasa porții lui Marius Vlădoi.

S-a terminat 8-0 pentru Cisnădie, care este aproape de locul 2 și accederea la ”barajul” de promovare. În schimb, Costeștiul a dovedit încă o dată că este rătăcită prin Liga a III-a și nu își poate depăși condiția de echipă de județ, fără a avea o conducere capabilă și cu un lot foarte slab.

Chiar dacă va termina pe loc retrogradabil, Minerul Costești a mai primit încă o șansă săptămâna trecută de la FRF. Forul care conduce fotbalul a schimbat în această săptămână din ”mers” sistemul și astfel locurile 9 și 10 din seriile Ligii a III-a, care urmau să retrogradeze direct, vor susține ”baraje” de promovare-retrogradare cu  câștigătoarele ”barajelor” de la ”județ”. Datele de desfăşurare pentru cele două manşe de „baraj” în care Costești își va juca rămânerea în Liga a III-a sunt 16 şi 23 mai 2021. Cum se știe, în anul trecut, Minerul a ajuns tot întâmplător în Liga a III-a, după ce nu a jucat niciun meci din cele două programate la ”barajul” de promovare, unul pentru că nu au știut să facă teste RT-PCR și altul că o adversară nu s-a prezentat la turneu.

Costești: M.Vlădoi – Mazilu, M.Diaconescu, Proteasa, Păun – Marinescu, Trașcă – M.Vlad, R.Negoiță, Mihalcea – Pașoi. Au mai jucat: Preda, Rădulescu, D.Negoiță, Pușcatu, Zanfir.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *