De ce ar trebui remaniat urgent „Demolatorul” sănătății

Actuala imagine a Guvernului nu este ajutată să se amelioreze nici măcar de miniștrii-cheie pe care îi are PNL. Unii liberali cer deja pe la colțuri demisia lui Vlad Voiculescu, reproşându-i faptul că nu face ce ar trebui să facă un ministru al sănătăţii şi nu se văd acţiunile sale în combaterea pandemiei. Și în USR sunt nemulţumiri legate de Vlad Voiculescu, chiar dacă mulţi dintre membrii acestui partid şi cei de la PLUS îl susţin în continuare la vârful partidului. La o analiză mai aprofundată a impactului politic pe care acțiunile şi declaraţiile ministrului le au asupra partidului şi asupra imaginii sale în spaţiul public este evident că Voiculescu va trebui sacrificat cât de curând pe altarul nevoii de restabilire a imaginii publice bune a Guvernului.

Scriptul campaniei politice din ultimele zile este felul cum sunt desconsiderați decedaţii de Covid, pe care nu-i mai vede nimeni la faţă după ce sunt băgați în sicriu închis şi duși direct la cimitir. Mulți dintre cei care cad victime nu doar ale virusului, ci și ale sistemului intră în spitale pe picioarele lor, după care nu îi mai vede nimeni. Și toate acestea datorită unui ordin dat de Nelu Tătaru, despre care domnul ministru Vlad Voiculescu afirmă că nici nu ştia. Evident, s-a făcut de rușine cu această ocazie și printre curci spunând că nu există un ordin de ministru dat în instituția pe care o conduci. Voiculescu a demonstrat cu această ocazie faptul că nu este capabil să conducă un minister atât de important.

Prin urmare, dacă mori de Covid în spital este practic imposibil pentru membrii familiei să îşi ia rămas bun de la tine, nu te mai vede nimeni şi sunt nenumărate poveşti cu oameni care s-au dus pe picioarele lor la spital , au murit acolo şi nu i-a mai văzut nimeni, pentru că acesta este protocolul.

Toate acestea sunt lucruri cunoscute, însă, faptul că tocmai ministrul sănătăţii este luat prin surprindere și nu știe de ele vulnerabilizează foarte tare atât ministerul, cât şi întreaga guvernare. Un alt pretextul întemeiat, pe lângă multe altele, este că liberalii nu îl au la suflet pe Vlad Voiculescu, l-ar remania şi mâine dacă ar putea, dar o vor face oricum, atunci când vor fi forțați de situație. Cert este că are sâmbetele numărate, chiar și pentru că nu face altceva decât să le dea „muniţie” adversarilor săi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *