A început asfaltarea pe DJ 701D, în zona Ciungetu, din comuna Mălaia

La Mălaia, drumul judeţean de pe Valea Latoriţei şi până la Ciungetu se asfaltează pe o lungime de 1,5 kilometri. Primarul are promisiuni că, până la finele anului viitor, întreg tronsonul, pe o lungime de 6 kilometri, va fi ca-n palmă.

Este vorba despre un drum cu un deosebit potenţial turistic, fiindcă de aici se poate pătrunde în pitoreasca Vale a Latoriţei, recunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase văi din ţară. De asemenea, tot din satul Ciungetu se poate aborda frumoasa culme a Târnovului şi tot de aici se poate ajunge spre Pietrele Albe şi Peştera Laptelui. În Ciungetu se află o bisericuţă din lemn, ridicată în anul 1861 şi tot de aici continuă drumul spre lacurile Petrimanu şi Galbenu.

Mai mult, satul Ciungetu are toate ingredientele să devină un sat de vacanţă montan recunoscut, deoarece este de mult în atenţia dezvoltatorilor în turism pentru construirea de pensiuni şi contribuie astfel la apropierea Mălaiei de statutul de staţiune agroturistică.

„Lucrăm cu asfalt de la noua staţie din dotarea RAJDP, un asfalt de calitate, aşa cum ne dorim să avem pe toate drumurile judeţene. Chiar dacă anul acesta am primit cu 5 milioane de lei mai puţin pentru drumurile judeţene, sunt alături de comunitatea din Mălaia şi de primarul Gheorghe Dinculescu, şi vom continua lucrările de asfaltare pe acest drum, unul dintre cele mai frumoase drumuri turistice din Vâlcea. Ne-am propus ca, anul viitor, să avem acest drum asfaltat din DN7 A pe Valea Latoriţei, până la Ciungetu. Pe acest drum, iubitorii de munte vor găsi Cascada Mireasa și o serie de cascade unice în țară. Drumul asigură accesul către o salbă de pensiuni din zona Ciungetu și către Lacul Petrimanu”, afirmă preşedinte Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Gheorghe Dinculescu: „Drumul se asfaltează pentru a crea facilitate turiştilor de a accede spre zona aceasta atât de frumoasă, a Văii Latoriţei – Ciunget – Valea Rudăreasa, spre Drumul Regelui”

Asfaltarea de pe drumului judeţean 701D este pentru primarul localităţii Mălaia, Gheorghe Dinculescu, unul dintre cele trei obiective principale punctate în campania electorală. Astfel, planurile primarului s-au înfăptuit la doar 6 luni de la preluarea mandatului şi, cu sprijinul Consiliului Judeţean, drumul a intrat în reabilitare: „Echipa de drumari a început asfaltarea pe drumului judeţean 701D. Lucrările sunt puţin mai complexe şi, de aceea, au început de la intersecţia cu Rudăreasa, de la kilometrul 4 mergând spre Gura Latoriţei. În prima fază trebuie să rezolvăm partea de infrastructură a drumului, să curăţăm rigolele, să curăţăm foarte bine partea de terasament şi mai apoi să reparăm podul de la Rudăreasa, podul din Ciunget, pentru a crea facilitate turiştilor de a accede spre zona aceasta atât de frumoasă a Văii Latoriţei – Ciungetu – Valea Rudăreasa, spre Drumul Regelui”, a precizat primarul localităţii Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Aşezarea localităţii este în mijlocul munţilor, într-un peisaj deosebit, iar pensiunile din zonă oferă tot confortul. În centrul comunei se află Cişmeaua Sfânta Maria, construită de militarii Regimentului 5. Tot de aici porneşte vechea potecă spre plaiul Brătienilor, care urcă spre culmea centrală a Munţilor Căpăţânii. Pe traseul potecii se află o cruce ridicată de Vintilă Brătianu şi de soţia sa Lia în memoria părinţilor şi familiei de politicieni şi cărturari Brătieni. Vatră de moşneni, comuna Mălaia propune foarte multe peisajele spectaculoase care pot fi străbătute de cascade, peşteri, munţi, rezervaţii naturale, văi şi stânci semeţe, privelişti cum rar ţi-e dat să vezi şi alte minunăţii ale naturii, toate acestea fac ca Mălaia să fie un important punct turistic pe harta celor mai frumoase zone ale judeţului, şi nu numai

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *