Primarul localităţii Amărăşti, Adrian Catană, spune că bugetul anului 2021 arată „ceva mai bine decât cel de anul trecut”

Bugetul localităţii Amărăşti pentru anul 2021 arată ceva mai bine decât cel de anul trecut, susţine primarul Adrian Catană, care, însă, afirmă că baza investiţiilor mari în comună o reprezintă tot fondurile provenite din programele guvernamentale sau fonduri atrase de la Uniunea Europeană. „Anul acesta este ceva mai bine decât anul trecut, şi aici mă refer la faptul că ne vom încadra cu plata privind asistenţa socială, a peroanelor cu dezabilităţi şi a însoţitorilor acestora în procent de 100%. Pentru investiţiile mari pe care ni le-am propus în localitate ne bazăm pe fondurile atrase, chiar dacă noi avem în discuţii şi mici investiţii din bugetul local”, ne-a precizat primarul localităţii Amărăşti, Adrian Catană.

În prezent, administraţia locală din Amărăşti are în plan reabilitarea primăriei, extinderea reţelei de apă şi canalizare şi asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 17,4 kilometri. „Avem în lista de sinteză proiectul pentru repararea primăriei şi un proiect privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 17,4 kilometri. În acest sens avem documentaţiile în procent de 90% realizate, ne mai trebuie avizele pe care le aşteptăm de la instituţiile abilitate şi depunem proiectele pentru a intra la finanţare. Faptul că avem în lucru la arhitect documentele pentru reparaţia primăriei nu este un moft, fiindcă instalaţia electrică a clădirii este foarte veche, cade permanent şi prezintă un real pericol. Şi cu acest proiect pentru reabilitarea clădirii suntem în lista de sinteză şi lucrăm mereu la dosar. Ne dorim extinderea sistemului de apă şi canalizare pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri, fiindcă este extrem de necesar pentru comunitate. În prezent avem apă şi canalizare doar pe linia principală a localităţii, pe o lungime de aproximativ 8 kilometri”, a precizat primarul localităţii Amărăşti, Adrian Catană.

Un alt proiect important ale comunei Amărăşti este branşarea localităţii la reţeaua de gaze. Investiţia este în colaborare cu alte două primării, depusă în timp util, şi pentru aceasta s-a acumulat un punctaj aproape maxim, de 92 de puncte din 100.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *