La Milcoiu se reface infrastructura calamitată cu bani pentru situaţii de urgenţă

Primarul Daniel Muşat a declarat că în localitate se lucrează la refacerea infrastructurii calamitate în urma ploilor abundente în punctul Giugioiu, pe drumul comunal care duce în satul Şuricaru. Proiectul are valoarea de 21 de miliarde de lei vechi, iar lucrările se execută cu bani pentru situaţii de urgenţă:

„Pe drumul comunal care duce în satul Şuricaru, în urma ploilor pământul a luat-o la vale, formându-se o râpă mare, care trebuie refăcută. Este de ştiut că localitatea Milcoiu este predispusă alunecărilor de teren din cauza reliefului. În localitate, de ani buni avem câteva alunecări de teren, dar cea mai gravă este cea de la Costăcheşti, pentru care am şi uitat câte Hotărâri de Guvern s-au făcut. Din anul 2010 avem proiectul în mână, s-au făcut vizitele tuturor prefecţilor în teren, dar de fiecare dată s-a ignorat această problemă a noastră”, a precizat primarul Daniel Muşat.

Regularizarea torenţilor din Milcoiu, pe lista de priorităţi a primarului

Primarul din Milcoiu spune că banii pe care îi alocă de fiecare dată din bugetul local pentru refacerea drumurilor distruse de ploi nu sunt o soluţie de durată. În acest sens, are în plan întocmirea unui proiect pentru regularizarea torenţilor:

„Banii pe care-i băgăm în aceste drumuri, în pâraie sau pe maidane ca să nu mai fugă pământul de fiecare dată, pentru a stabiliza oarecum zonele respective nu sunt o soluţie de durată. Un exemplu este alunecarea de teren din valea pârâului Comanca, unde drumul este rupt şi nu are cum intra o ambulanţă pentru a veni în sprijinul comunităţii din acel cătun sau maşina de pompieri şi de poliţie. În zona respectivă trebuie să se face canalizarea torenţilor pe un anumit traseu de scurgere şi lucrări de captare pentru a stopa dezastrul pe care-l fac atunci când ploile torenţiale cad, iar apele mătură drumurile şi pun în pericol gospodăriile. Asta trebuie făcut obligatoriu pe o porţiune de aproximativ 800 de metri şi se lucrează la un proiect de regularizare a torenţilor. În acest sens au venit la faţa locului reprezentanţii ANIF. Torenţii trebuie captaţi printr-un proiect făcut de specialişti. Este o muncă titanică pentru demararea unui astfel de proiect, dar trebuie făcut”, a punctat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.

Proiectul va depăşit valoarea de 25 de miliarde de lei vechi şi va cuprinde regularizarea celor patru torenţi din zonă, care creează probleme localităţii de fiecare dată când plouă mai puternic.

Administraţia locală lucrează la documentaţia proiectului de amenajare drumurilor care vor fi finanţate cu bani de la Ministerul Dezvoltării

În proiect vor fi prinse toate drumurile comunale în vederea asfaltării, însumând aproximativ 15 kilometri. Va fi inclus şi drumul comunal 27, l pentru care a existat iniţial proiect dar, din cauza faptului că constructorul a dat faliment, lucrările au rămas neterminate. Pentru reluarea lucrărilor, Daniel Muşat a fost la Ministerul Dezvoltării, reuşind să rezolve problema privind alocarea de fonduri pentru diferenţa de lucrări necesară în vederea finalizării proiectului: „Pe acest drum, având o lungime de 1,8 kilometri s-a turnat doar primul strat de asfalt, care între timp s-a deteriorat şi într-o porţiune este chiar rupt. Ni se vor aloca banii necesari pentru finalizarea întregului proiect”, a precizat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.

Alesul local spune că anul acesta bugetul este la fel ca şi cel de anul trecut, axat pe nevoile reale ale administraţiei locale şi pe folosirea eficientă a banilor publici. 

„Trebuie să spun că este un buget bun, şi este de apreciat faptul că ne menţinem, având în vedere criza prin care trece o lume întreagă”, spune primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.

Primarul a vorbit şi despre mici investiţii fiindcă, în această perioadă, în localitate se fac amenajări de drumuri comunale sau repararea lor în urma ploilor torenţiale care au căzut în perioada aceasta.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *