La Băbeni, în zona Valea Mare se fac lucrări pentru stoparea pagubelor produse de inundaţii

În acest an, printre priorităţile administraţiei locale din Băbeni se numără amenajarea zonei Valea Mare, altădată un loc unde inundaţiile făceau ravagii în gospodăriile cetăţenilor: „Toate investiţiile pe care le avem în plan sunt spre folosul cetăţenilor, pentru că, în special în zona Valea Mare sunt nişte tineri care au muncit în străinătate şi este de apreciat faptul că banii câştigaţi i-au investit în gospodării. Noi venim acum în întâmpinarea lor prin a le asigura ceea ce trebuie să facem în zonă, adică lucrări trainice, pentru evitarea pagubelor produse de inundaţii. Fac această precizare deoarece trebuie să ne aducem aminte că, nu cu mult timp înainte, la fiecare ropot de ploaie, din cauza debitului mare, pârâul Stăncălău făcea ravagii, apa refula şi inunda gospodăriile şi terenurile oamenilor. Prin urmare, stoparea acestor fenomene cu care ne confruntăm destul de des în zona Valea Mare a fost prioritară pentru mine, şi cred că am reuşit. Este greu să faci o casă în ziua de astăzi, iar, din punctul meu de vedere, sunt de apreciat aceşti tineri şi noi vrem să le asigurăm gospodăriile, să-i protejăm şi să declarăm zona respectivă neinundabilă, pentru a le putea da autorizaţie de construcţie”, a precizat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan.

Se va amenaja şi o pistă de biciclete

Problema privind stoparea inundaţiilor de la Valea Mare este rezolvată, iar primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan, are în plan şi amenajarea în zonă a unei piste pentru iubitorii de ciclism. „După finalizarea lucrărilor din zona Valea Mare vor continua lucrările pentru amenajarea unei piste de biciclete, pe ambele sensuri, care va schimba imaginea zonei în totalitate. Toate investiţiile vin în folosul nostru, al oraşului Băbeni”, a precizat primarul.

Cu fondurile norvegiene pe care administraţia locală le va atrage, primarul Ştefan Bogdan are în plan amenajarea în zonă a câtorva standuri destinate obiectelor din lemn realizate de rudarii din Valea Mare, care au ajuns să fie apreciate de designerii din Japonia şi Austria.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *