Spital realizat doar din module la Spitalul  de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu”

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăești a fost amenajat un spital din format doar din module.

„Suntem la finalul lucrărilor de amplasare a unui număr de 11 containere modulare ce formează un ansamblu modular pentru a desfășura activitatea de izolare și tratare a pacienților suspecți de COVID, îmbunătățind atât calitatea serviciilor medicale și reducerea riscului de îmbolnăvire al salariaților precum și a oferi pacienților care se adresează spitalului nostru condiții decente pentru astfel de îngrijiri. „ a declarat managerul Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu”, Marius Lumineanu.

„O nouă zonă de triaj epidemiologic, izolare, diagnostic și tratament, dedicată pacienților suspecți COVID-19, a devenit funcţională la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăești.

Containerele, care formează un ansamblu modular, sunt achiziționate cu bani de la Consiliul Județean Vâlcea, care a recuperat aceste sume printr-un proiect finanțat cu fonduri europene.

Ambulatoriul modular cuprinde opt saloane, în care pacienții cu simptome ale acestei boli sunt investigați, tratați și izolați, până la stabilirea diagnosticului.

Spațiile medicale mobile, prevăzute cu circuitele funcționale stabilite de legislația în vigoare, asigură îmbunătățirea calității serviciilor medicale, dar și reducerea riscului de îmbolnăvire a cadrelor medicale din spitalul Mihăești. „ a declarat Consiliul Județean Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *