Câștig în instanță pentru unul dintre viceprimarii Râmnicului

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu câștigă în instanță un caz deosebit împotriva secretarului Primăriei Râmnicu Vâlcea

În luna februarie Virgil Pîrvulescu a solicitat participarea la ședințele următoare în regim online, însă solicitarea a fost refuzată de către secretarul municipiului, susținând că această acțiune ar fi ilegală. Viceprimarul duce cazul în instanță, unde îl câștigă.

Vremuri grele, timpuri urâte!Este primăvară, dar afară este frig!Vaccinul anti COVID-19 este disponibil, dar oamenii încă mor!Pe plan național avem scandal, parcă nimic nu se leagă!Și atunci?Noi, dacă suntem oameni responsabili, noi cei care ierarhic ne putem intitula talpa societății, ce ne dorim?Eu cred că ne dorim sănătate, liniște în modul în care ne trăim viața, stabilitate, în nici un caz război, indiferent de nuanța pe care o atribuim acestui cuvânt. Asta nu înseamnă că greșelile nu trebuie arătate și discutate. Acest lucru trebuie realizat, pentru ca pe viitor să nu ne mai regăsim în astfel de situații. Suntem persoane publice, iar ego-ul fiecăruia trebuie să rămână acasă.

În luna februarie, pentru o ședință de consiliu local, am solicitat participarea la ședințele viitoare în regim online, solicitare refuzată de către secretarul municipiului cu motivația că aceasta ar fi ilegală.Mai mult decât atât, cred că vă mai aduceți aminte de sceneta pusă în practică cu schiuri și alte elemente de decor, cu presa și articolele denigratoare și cu dumneavoastră, un public extrem de dezamăgit de acest circ.Spuneam atunci, la fel ca în alte dăți, că legea e lege si, în fața ei, toți ne supunem!Nu a contat că am argumentat legal orice acțiune și că democrația și majoritatea trebuie respectate. Aceste argumente au pălit în fața mizeriilor spuse la adresa noastră! Acesta a fost motivul pentru care am solicitat fiecăruia dintre dumneavoastră să aveți răbdare și să nu vă pierdeți speranța, pentru că adevărul va ieși la iveală!Astfel, am solicitat în instanță constatarea dreptului legal de a participa la ședințele de Consiliu Local și în alte moduri decât prin prezența fizică!Astăzi vă prezint Soluția Instanței, în dosarul 937/90/2021.„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâtul Secretarul General al Municipiului Rm. Vâlcea, prin întâmpinare. Admite cererea, astfel cum a fost modificată, formulată de reclamantul ……………….. în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUNICIPIULUI RM. VÂLCEA si SECRETARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI RM. VÂLCEA. Obligă pârâţii să îi asigure reclamantului – consilier local posibilitatea participării prin utilizarea oricăror mijloace de comunicare electronică la şedinţele Consiliului Local al Municipiului Rm. Vâlcea si la şedinţele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Rm. Vâlcea, în condiţiile art. 137 alin. 1 si art. 141 alin. 1 din O.U.G. nr. 57/2019. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă, în cazul exercitării căii de atac, la Tribunalul Vâlcea. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei la 14.04.2021.”Alte asemenea soluții ale instanței de judecată vor apărea și în viitor!Știu că toți ne dorim liniște și ca eforturile noastre privind dezvoltarea orașului să devină vizibile.

Acesta este motivul pentru care toate deciziile ce depind de mine și de colegii mei consilieri din cadrul PNL vor face ca activitatea Primăriei Râmnicu Vâlcea să se desfășoare în favoarea cetățeanului, în baza argumentelor legale.Noi suntem oameni echilibrați, parteneri de discuții și decizii, dar nu obedienți!

Acesta este un deziderat și un motiv pentru care m-am așezat la masa discuțiilor și deciziilor cu primarul Mircia Gutău! Nu doresc război! Vreau să lucrăm pentru cetățean, respectând în totalitate legea!” a declarat Viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *