Comuna Mihăești: Un an cu centru de vaccinare, dar fără funcționalitate

Comună mare, investițiile ar trebui să fie pe măsură

Deocamdată comuna Mihăești nu are bugetul definitivat, așteptând până pe 19 aprilie 2021 suma finală. După aceea consilierii se vor întâlni într-o ședință pentru a discuta și decide ce investiții se vor face, pentru ce proiecte sau consolidări.

Deocamdată așteptîm până luni la o definitivare pentru că nu am primit o cifră finală. Cu ce am primit acum nu ne ajunge deloc să plătim salariile profesorilor și alte investiții. De luni vom primi suma finală și vom face o ședință unde decidem pentru a împărți banii și a rezolva problemele actuale, plus finalizarea proiectelor în prezent. Avem și o comună foarte mare unde sunt multe cerințe și investiții. ” a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Anul proiectelor finalizate

Două dintre cele mai mari proiecte se vor finaliza anul acesta, dispensarul medical cu 5 cabinete și grădinița cu patru grupe.

La grădiniță doar am demolat-o pe cea veche și așteptăm să semnăm contractul pentru cea nouă. Facem o grădiniță cu patru grupe nouă prin Ministerul Dezvoltării. Construcția pentru sala de sport va fi finalizată în luna noiembrie, iar pentru dispensar în luna decembrie. La dispensar s-au finalizat lucrările pe exterior, iar acum se lucrează doar pe interior. Avem câte un cabinet ginecologic și  stomatologic, vreo 3 medicale, dar să vedem ce putem realiza acum, în funcție de buget. Vom dota doar ce este necesar urgent pentru comună dacă nu ne permite bugetul să le dotăm pe toate. Mă așteptam ca anul acesta să ne dea mai mulți bani pentru că am realizat proiecte și investiții. ” a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Un an fără vaccin

Centrul de vaccinare a fost finalizat acum un an, însă abia acum vor da drumul la vaccin, pe 20 aprilie 2021.

Despre situația guvernamentală, cred că este un fel de bătaie de joc. Noi avem centrul de vaccinare construit de un an de zile, dar a fost nefuncțional pentru că nu au fost vaccinuri. Abia marți, pe 20.04.2021 vom începe și noi campania de vaccinare în comuna Mihăești. ” a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *