Finalizarea proiectelor și învățământul reprezintă implicarea actuală a administrației din comuna Pesceana

Buget insuficient anul acesta pentru comuna Pesceana

Chiar dacă sunt proiecte în derulare, administrația comunei Pesceana nu va mai putea să adauge proiecte în plus din pricina bugetului. Prioritatea este finalizarea proiectelor actuale.

Clar bugetul de anul acesta nu ne va permite să realizăm tot ce am pregătit. Decât să consolidăm proiectele actuale. Avem 5 proiecte care au nevoie de cofinanțare și nu ne mai permitem din punct de vedere financiar să începem alte proiecte mari. Avem asfaltare, grădinița cu program prelungit, reabilitare școală, reabilitare dispensar și 4 poduri, cam acestea sunt proiectele asupra cărora ne concentrăm la momentul actual. ” ne-a declarat primarul comunei Pesceana, Ion Vasile.

Învățământul, unul dintre punctele forte

Comuna Pesceana este foarte cunoscută pentru implicarea în proiectele de educație, participând la evenimente europene. Implicarea pentru elevii din comună a ajuns să fie o prioritate și administrația încearcă să implementeze alte proiecte în acest an.

La proiectele din învățământ își are meritul doamna director de la școală, are multe proiecte pe bază de sport, cu World Vision România, masă caldă pentru elevi și multe alte proiecte. Vrem să extindem până la clasa a 8-a masa caldă, dar și acest lucru necesită un pic de răbdare. Vrem să investim pe viitor în proiecte de educație, fiind o temă prioritară. Am mai avut un proiect european cu 100 de oameni prin care s-au implicat în igienă, pe principiul de educație sanitară. ” ne-a declarat primarul comunei Pesceana, Ion Vasile.

Comuna Pesceana, dezavantajată de guvernul actual

Un proiect important ar fi rezolvat una din cele mai comune probleme din zonele rurale din România, însă odată cu venirea administrației liberale la guvernare s-a pierdut proiectul de asflatare care ar fi scos unele zone ale comunei din noroi.

Față de situația guvernamentală actuală, nu țin să mă intereseze foarte mult pentru că noi avem suficientă treabă în zona locală. Acolo sunt alte interese, noi decât la vot ne putem implica în acest caz. De exemplu am avut un proiect foarte important care era și finanțat prin FDI, cu tot cu avans, aveam de făcut 13 kilometri de asfalt și scăpam comuna de noroi dar când a venit domnul Orban, programul a fost desființat. Acum dorim să mergem la București în audiență la Ministrul Dezvoltării să vedem dacă ne poate ajuta cumva.  ” ne-a declarat primarul comunei Pesceana, Ion Vasile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *