Debut excelent al Dacianei Hosu la națională

Portarul echipei SCM Rm. Vâlcea, Daciana Hosu a debutat la naționala de senioare. După evoluțiile bune de la echipa de club, Hosu a fost titulară în victoria obținută sâmbătă de România, 33-22 cu Macedonia de Nord, în manșa tur a barajului de accedere la Campionatul Mondial. Daciana a blocat 9 mingi din 29, având un procentaj bun al mingilor apărate, de 31%. La lot mai fuseseră convocate pentru ”baraj” alte două jucătoare de la Vâlcea, Daria Bucur și Cristina Florica, care însă nu s-au putut prezenta, având probleme de sănătate. 

„E primul meu meci la senioare, mă bucură victoria echipei și că am reușit să ajut echipa cu prestația mea. Am avut emoții dinainte să plecăm de la hotel, dar cu începutul meciului, după primele cinci minute au dispărut cât de cât. Mi-a spus Jaume, antrenorul cu portarii, la încălzire că eu voi începe, și am fost la Iulia s-o întreb dacă am auzit bine” a declarat Hosu.

Selecționerul Adrian Vasile a apreciat și el debutul Dacianei Hosu. ”Cred că Daciana și-a câștigat foarte clar dreptul de a începe, e un debut care-ți dă dreptul de a dori să zbori, e un debut perfect, Dar și dacă n-ar fi apărat așa azi, n-ar fi însemnat că ea nu e un portar de viitor al României.”

Returul Macedonia de Nord – România este programat pe 21 aprilie, la Skopje.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *