Punct de moral pentru Horezu

Flacăra Horezu a reușit primul punct din acest an, 3-3 cu Deva și echipa din Treapt respiră ceva mai ușurată.

După cinci eșecuri consecutive, Horezu a întrerupt sâmbătă seria neagră. Meciul a început prost pentru gazde, care au încasat gol chiar în minutul 2 după o fază fixă, Bruno Vasiu reușind să înscrie cu capul peste portarul Trașcă. În minutul 23, gazdele au beneficiat de un penalty și Pencea a egalat.

Horezenii au început prost și partea secundă, tot Vasiu reușind să puncteze în minutul 48, după ce Trașcă a respins inițial mingea în transversală. Flacăra a egalat din nou în minutul 57, prin Radu Dobrescu, care a speculat faptul că portarul a respins în față o minge. Deva a trecut din nou în avantaj peste doar un minut, când Șulea a împins în plasă din apropiere centrarea pe jos a lui Vitan. Flacăra a presat în final egalarea, care a venit în minutul 87, când Moldovan a împins cu pieptul o minge centrată și portarul Manea a împins-o în plasă. În prelungiri, Nistor și Marian au ratat șansa victoriei.

S-a terminat 3-3, o remiză echitabilă și Flacăra a obținut un punct de moral, dar important și în lupta pentru evitarea retrogradării, care se poate complica puțin dacă horezenii pierd etapa viitoare, în deplasare, cu Hermannstadt II.

Antrenorul Gabi Mangalagiu speră ca remiza cu Deva să descătușeze echipa. ”Nu era o nenorocire dacă pierdeam, dar acest punct este un moment psihologic foarte important pentru acești copii. Cei care au intrat în partea secundă au adus un plus extraordinar, Pencea și Nistor au jucat accidentați, Mihăescu cu febră și toți au dat dovadă de mare caracter și sunt convins că echipa va crește, sunt jucători cu calitate. Toate jocurile sunt grele dar sper să fie o descătușare, jucătorii erau blocați după atâtea rezultate proaste. Sunt copii buni, dar nu au experiență și la acest moment nu fac față la duritatea competiției”.

Căpitanul Raul Nistor își dorește ca echipa să acumuleze puncte și în ultimele două etape.  ”Este un punct foarte muncit, aveam mare nevoie de el, veneam după cinci înfrângeri. Băieții au dat dovadă de caracter, am revenit de fiecare dată când am fost conduși și sper ca acest rezultat să ne dea moral pentru următoarele două jocuri. Sper că echipa a prins încredere și să reușim să luăm mai mute puncte în ultimele două etape” a anunțat și Raul Nistor.

Flacăra: Trașcă (D.Vlădoi 60) – Grosu, Mihăescu, Moldovan, Bîrziche (Ruican 72) – Pencea, Nistor – Comănescu (Vartolomei 83), R.Dinu (Horumbă 72), I.Marian – Dobrescu.

Ștefan Nanu, show în tribună

Antrenorul Devei, Ștefan Nanu a fost suspendat și și-a susținut echipa din tribună. Stabilit de mulți ani la Vâlcea, Nanu a fost nemulțumit de arbitraj și s-a războit cu observatorul partidei.  ”Maniera de arbitraj a lăsat de dorit, a fost un penalty inexistent și faulturi grosolane care nu ne-au fost date. Au fost faulturi date cadou pentru Horezu, cum cădeau și țipau, cum luam galben” a spus la final fostul internațional.

Fane Nanu a fost dezamăgit de evoluția portarului său. ”Horezu este o echipă tânără, are 3-4 copii cu potențial, plus doi mijlocași cu experiență, dar este păcat ca nu am câștigat, portarul meu le-a făcut cadou două goluri. Îmi doresc locul 3, obiectivul a fost locurile 1-5. Am avut ocazii, poate este și o automulțumire, pentru că prima dată după cinci ani, Deva nu are probleme cu retrogradarea. Am avut jocul în mână și nu l-am câștigat. Avem acum meci la Costești, Minerul nu are presiune, merge la baraj și a reușit surpriza la Mediaș!”.

Tehnicianul Devei are în echipă și doi vâlceni. ”Păcat ca Râmnicu Vâlcea nu are măcar echipă de Liga a III-a, potențial este, nu ar fi problema unui buget anual undeva la 250 mii euro. Am și eu doi jucători vâlceni la Deva, Bîrzan și Țoiu, jucători cu calitate, care ar putea și ei să vină acasă. Peste tot unde am fost, am luat și vâlceni cu mine”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *