La Păuşeşti Măglaşi a început curăţenia de primăvară

Alexandru Dediu: „Este nevoie de implicarea fiecăruia”

Fiecare primăvară înseamnă pentru administraţia comunei Păuşeşti Măglaşi demararea acţiunilor de igienizare şi înfrumuseţare a localităţii.

Primarul Alexandru Dediu a aprobat un plan de acţiuni privind salubrizarea şi amenajarea teritoriului, care se va realiza până în pragul sărbătorilor pascale. Astfel, în aceste săptămâni, administraţia locală va asigura salubrizarea trotuarelor, a staţiilor de aşteptare pentru transportul public, a platformelor de colectare a deşeurilor menajere, vopsirea balustradelor podurilor şi a parapeţilor de protecţie de pe străzi. Tot în această perioadă vor fi salubrizate şi amenajate toate curţile şi terenurile aferente unităţilor de învăţământ şi vor fi toaletate spaţiile verzi. De asemenea, reprezentaţii primăriei vor defrişa arborii avariaţi de pe domeniul public, vor fi plantate peste 1000 de flori şi vor fi sădiţi copaci în locurile în care lipsesc.

Colectarea selectivă se realizează cu succes

Primarul Alexandru Dediu şi-a propus să îi mobilizeze pe localnici, astfel încât fiecare să demonstreze cât îi pasă de aspectul comunei.

Pentru o localitate mai curată şi mai frumoasă, la Păuşeşti Măglaşi demarează procesul de colectare selectivă a gunoiului reciclabil cu succes, iar primarul adresează un apel tuturor cetăţenilor de a se implica în mod activ, alături de angajaţii primăriei, în această acţiune de curăţenie:

„Ca în fiecare primăvară, în această perioadă se face curăţenia de primăvară. Se toaletează copacii, se curăţă rigolele şi şanţurile, se vopsesc bordurile şi se pregăteşte pământul pentru plantarea florilor de primăvară. Vreau să spun că în localitate se face colectarea deşeurilor reciclabile selectiv: plastic, hârtie şi sticlă. La sfârşitul lunii, în ziua de luni se adună reciclabilele, iar în fiecare zi de miercuri a săptămânii se ridică gunoiul menajer. În acest sens cetăţenii sunt informaţi, fiindcă în localitate sunt montate bannere. Pentru fiecare gospodărie se alocă un număr de saci menajeri în care să se colecteze gunoiul şi, o dată pe lună, aşa cum am spus, o autoutilitară trece şi ridică sacii din faţa fiecărei gospodarii. Acţiunea se desfăşoară cu succes, şi ţinem să fie respectată de toţi cetăţenii, fiindcă, nu demult, întâmpinam mari greutăţi cu sticlele de plastic aruncate pe marginea pâraielor sau la capetele de pod. Încercăm prin aceste campanii să mai civilizăm populaţia, pentru că viitorul nostru este încă puţin dezordonat din punct de vedere al colectării deşeurilor. Îmi exprim speranţa că efortul echipei de la primărie va fi sprijinit de toţi cetăţenii comunei, fiindcă este nevoie de implicarea fiecăruia”, ne-a declarat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Aşadar, la Păuşeşti Măglaşi se separă hârtia, cartonul, sticla, metalul, plasticul şi deşeurile reziduale. Acţiunea se desfăşoară cu succes, iar primarul Alexandru Dediu încurajează în continuare cetăţenii să predea în mod selectiv deşeurile. Motivul este acela că una dintre cele mai acute probleme este legată de protecţia mediului, fiind reprezentată de generarea deşeurilor în cantităţi mari şi gestiunea necorespunzătoare a acestora.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *