Conferință pentru promovarea vaccinului împotriva COVID-19 organizată de Inspectoraul Școlar  Vâlcea

Joi, 22 aprilie 2021 la ora 9:30 Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea va organiza Conferinţa ”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”. Evenimentul se va desfăşura în cadrul Campaniei Naţionale de Informare ”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”, iniţiate de Ministerul Educației în parteneriat cu instituțiile abilitate și partenerii sociali (sindicate, reprezentați ai asociațiilor de părinți, Consiliul elevilor, ONG-uri).

„Conferinţa din judeţul nostru se va desfășura sub forma unei întâlniri mixte, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de Covid-19, în sala de festivități a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, începând cu ora 9:30 și are ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ cât și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare).

La conferință vor participa: doamna Secretar de Stat, Ștefania Marina MANEA din cadrul Ministerului Educaţiei, Prefectul județului, domnul Sebastian FÂRTAT, reprezentanţii DSP, ISU şi ISJ. Sunt invitaţi şi liderii sindicatelor, ai părinților și elevilor prin preşedinții CJE Vâlcea şi AVE. Vor lua parte, prin participare online și directorii instituțiilor de învățământ din județul nostru. La finalul evenimentului va avea loc o conferință de presă (11.30-12.30). „ a declarat Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea printr-un comunicat de presă.

Și Ministerul Educației a explica rolul conferinței printr-o declarație unde aceștia încearcă să le explice elevilor și părinților că nu trebuie să aibă încredere în diversele forme de informații, care pot fi știri false sau manipulări.

„Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare. Acordul de parteneriat semnat constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19”. a declarat Ministerul Educației.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *