Mai multe proiecte depuse de Primăria Mădulari aşteaptă finanţare

La Mădulari, bugetul de anul acesta nu va permite administraţiei locale să demareze multe proiecte noi. Primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu, spune că ar fi mulţumiţi dacă proiectele pe care le-a depus la Compania Naţională de Investiţii ar fi finanţate. La capitolul priorităţi, din bugetul pe care îl are anul acesta, primarul afirmă că trebuie achitate fără întârziere indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap şi asistenţii acestora personali şi să asigurare funcţionarea la parametri normali a activităţii aparatului propriu al primăriei. În ceea ce priveşte proiectele, primarul comunei Mădulari susţine că ar avea nevoie de aproximativ 80 de miliarde pentru reabilitarea drumurilor, a clădirilor şi pentru extinderea reţelei de apă în localitate, sumă pe care administraţia locală speră că o primi prin repartizare a fondurilor de la Consiliul Judeţean.

În acest an se va încheia şi recepţia proiectului de alimentare cu apă. Până acum, în cele patru sate care beneficiază de apă la poartă s-au făcut peste 550 de branşări.

 „Eu am solicitat 80 de miliarde de lei vechi, dar cum să împartă şi Consiliul Judeţean sărăcia pe care a primit-o, fiindcă din sumele solicitate de primari a primit doar 4%. În situaţia aceasta unde să împartă mai întâi, către ce localitate să se îndrepte preşedintele Consiliului Judeţean, mai ales că sunt câteva oraşe care au nevoie de bani, indiferent de culoarea primarului. Suma pe care noi am solicitat-o include extinderea reţelei de apă, reabilitări, reparaţii şi asfaltări de drumuri comunale. La Consiliul Judeţean ne-a mai rămas şi nouă o mică speranţă pentru a face ceva în Mădulari. Fiecare primar îşi face bugetul cu speranţa să mai primească finanţare în urma vreunei rectificări pe parcursul anului. Dar şi aici este posibil să primeşti bani, sau să ţi se aloce zero lei. În această perioadă trebuie să facem recepţia lucrărilor la reţeaua de apă în localitate pentru cele patru sate: Mădulari, Iacovele, Bălşoara şi Bănţeşti. La reţeaua de apă sunt 550 de branşări făcute. Ţin să menţionez că administrarea sistemului de apă de face de către societatea ataşată Consiliului Local şi este un lucru foarte bun. În schimb avem depuse proiecte în vederea finanţării pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 6,5 kilometri”, a precizat primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu.

Tot la capitolul proiecte depuse în vederea finanţării administraţia locală are la Compania Naţională de Investiţii şi un proiect pentru modernizarea şcolii, construirea unei baze sportive, extinderea sistemului de apă în satele Mamu şi Beica şi înfiinţarea reţelei de canalizare din localitate.   

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *