Prefectul Județului Vâlcea alături de elevi și cadre didactice la o conferință pentru informarea informarea asupra importanței vaccinării împotriva COVID-19

Prefectul Sebastian Fârtat a participat alături de secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării (MEC), Ștefania Marina Manea, la conferința „Vaccinare și testare pentru învățare”, o campanie inițiată de MEC la nivel național cu scopul de a informa atât profesorii, cât și părinții elevilor asupra importanței și necesității diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea și a fost transmis live pentru a putea fi urmărit de cât mai multe persoane interesate.

În cadrul conferinței au fost prezentate principalele programe și direcții ale Ministerului Educației și Cercetării în această perioadă de pandemie, o atenție deosebită fiind acordată campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul personalului didactic și nedidactic, pentru a crea cadrul necesar reluării activității didactice în condiții normale cât mai curând. În mesajul transmis cadrelor didactice și părinților elevilor din județul Vâlcea cu această ocazie, prefectul Sebastian Fârtat a ținut să sublinieze importanța vaccinării cât mai multor persoane.

Susțin în continuare că vaccinarea este singura cale de a ne întoarce la normalitate. În județul Vâlcea sunt locuri libere pentru programare. Am deschis deja toate centrele de vaccinare din județ și orice cetățean care dorește să se vaccineze se poate înscrie și se poate vaccina. Eu chiar îmi doresc ca atât profesorii, cât și părinții să realizeze în număr cât mai mare necesitatea vaccinării, pentru că sunt convins că toată lumea își dorește reîntoarcerea la școală. Elevii s-au săturat de online, părinții s-au săturat de online și profesorii s-au săturat de online. Este mult mai greu să interacționezi în online și să captezi interesul elevilor și tocmai de aceea, repet, vaccinarea este singura cale de a ne întoarce la normalitate”, a declarat prefectul Sebastian Fârtat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *