Bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea: peste 295 milioane de lei

Bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea, adoptat fără probleme în Consiliul Local.

Bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea a fost adoptat fără probleme în Consiliul Local. În urma întâlnirii dintre primarul Mircia Gutău şi reprezentanţii opoziţiei, cele două tabere se pare că au ajuns la un consens, legat de votarea anumitor amendamente impuse de reprezentanţii PNL. Înainte de votarea bugetului şi investiţiilor pentru anul 2021 primarul râmnicului a îndemnat partidele de stânga, PSD şi PER să voteze în favoarea amendamentelor aduse de liberali.

Vreau să vă rog pe cei care sunteţi de la PSD şi PER să fiţi de acord cu aceste amendamente, pentru că eu sunt un om care-şi respectă cuvântul şi, la discuţiile pe care le-am avut cu colegii liberali, chiar dacă sunt şi unele amendamente în care eu personal nu cred, asta înseamnă că eu nu deţin tot ceea ce este mai bun, şi atunci trebuie să dăm posibilitatea şi altor idei să poată fi puse în practică”, a sunat îndemnul primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. Amendamentele nu numai că au fost aprobate cu unanimitate, ba chiar consilierii au ales să le voteze în bloc, fără a le discuta pe fiecare în parte. Bugetul pentru anul 2021 a trecut astfel de votul consilierilor locali cu unanimitate.

Care sunt investiţiile?

Valoarea totală a bugetului este de 295.272.000 milioane de lei. Unităţile de învăţământ primesc 9,5% din tot bugetul, şi anume 28.037.780 milioane de lei. Bugetul alocat pentru acest domeniu este de 8.793.790 milioane de lei, care se vor investi în: reparaţii, transport competiţii sportive, cheltuiala pentru naveta profesorilor şi alte cheltuieli ale unităţilor de învăţământ. Aproape 9 milioane de lei primeşte serviciul de sănătate publică. Finanţarea instituţiilor de cultură sau activităţile cultural-sportive au de asemenea alocată valoarea de 19.385.900 milioane de lei, iar pentru asistenţa acordată persoanelor în vârstă, creşe sau măsurile de asistenţă socială se acordă suma de 44.743.200, reprezentând 15,15% din bugetul de funcţionare.

S-a aprobat creşterea taxelor şi impozitelor cu 2,6%

Conform votului în unanimitate al consilierilor vâlceni, la şedinţa de Consiliu Local a fost aprobată de asemenea creşterea impozitelor şi taxelor locale cu 2,6%. Acest procent va influenţa valoarea impozabilă pe metru pătrat de suprafaţă construită desfăşurată la clădiri în cazul persoanelor fizice, impozitul şi taxa pe teren pentru persoane fizice şi juridice, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate, taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă, taxele aplicabile în parcările publice, taxe instituite de consiliul local şi taxa stabilită în baza unor legi speciale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *