Dăești, în ascensiune

Viitorul Dăești și-a continuat ascensiunea din retur și a câștigat sâmbătă la Fedeleșoiu, 2-1 cu Gaz Metan II.

Dăeștiul a abordat jocul cu Gaz Metan II cu multe absențe în lot, Costea, Vasile, Iordache și Samson fiind accidentați și încurajând echipa din tribună.

Juniorii de la Mediaș au deschis scorul în minutul 33, după o fază fixă, o centrare în careul mic, Eftimie a respins greu în primă fază o reluare și Yael Tiendrebeogo  a înscris din apropiere.  Sibienii erau în inferioritate numerică la această fază, având un jucător accidentat care primea îngrijiri pe margine.

Vâlcenii au egalat în minutul 42, tot dintr-o fază fixă, la care Cr. Munteanu a recentrat cu capul și Adi Popa a reluat cu boltă, iar Ciprian Talpoș, aflat pe traiectorie, a deviat în plasă.

Intrat după pauză, Bunescu a avut două ocazii importante de a marca, în minutele 52 și 56. Apoi, Neacșu a fost și el aproape de gol, cu capul, după o acțiune bună a lui Georgescu.  A venit și golul victoriei, în minutul 59, după o acțiune cursivă, la care Ad.Popa a centrat din dreapta și juniorul Andrei Dima a înscris cu capul.

Arbitrajul foarte slab al centralului Ștefan Buzărnescu (Craiova) a inflamat spiritele la oaspeți și Danciu a fost eliminat pentru proteste în minutul 78.  Medieșenii puteau egala în minutul 85, dar Eftimie a intervenit bine la o lovitură de cap, după o centrare din lovitură liberă. Astfel, Dăeștiul se impune cu 2-1 și se apropie de o clasare mai bună, cu condiția să învingă în ultima etapă, la Deva.

Deși a jucat pe postul de fundaș dreapta, antrenorul-jucător Adrian Popa a fost determinant pentru echipa sa. El  a fost coautor la ambele goluri ale echipei sale. ”Sunt trei puncte importante, am făcut oamenii bucuroși, o victorie muncită, sperăm să ne dea încredere și jocul nostru să crească și să obținem puncte și la Deva. Dedicăm victoria sărbătoriților, Neacșu, Preda și primarul Popolan, dar și colegilor care sunt accidentați, sperăm ca ei să revină rapid, o parte se pot recupera până la meciul de la Simeria. Încercăm să urcăm cât se poate în clasament, ne așteaptă un meci greu la Simeria” a spus Adrian Popa.

Dăești: Eftimie – Ad.Popa, Mocioacă, Cr.Munteanu, Roșianu – Pîrvu, Precup – Talpoș, Preda, Georgescu – Neacșu. Au mai jucat: Bunescu, Dima, Bicuschi.

George Popolan: ”Obiectivul va fi clasarea în primele trei locuri”

Primarul din Dăești, George Popolan a anunțat că, pentru sezonul viitor, obiectivul va fi clasarea în primele trei locuri. ”Obiectivul a fost locurile 1-3, dar în iarnă se pierduseră multe puncte, avem 11 puncte după 11 jocuri, nu mai puteam lua locul 2 nici dacă transferam de la Steaua. M-a îngrijorat că aveam echipă bună, dar nu câștigăm și de aceea s-au făcut transferuri. Adi Popa a venit cu câțiva jucători pentru un proiect amplu la Dăești, el are contract până în 2022, nu se pune problema să plece. Obiectivul pentru sezonul viitor va fi tot locurile 1-3. După terminarea campionatului, antrenorul va decide lotul, el are mână liberă și la transferuri. Mi-aș dori ca o echipă din județ să meargă la Liga a II-a, avem un județ frumos și avem tradiție în fotbal, poate una va încerca să urce mai sus” a anunțat George Popolan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *