Horezu se prăbușește în ultima jumătate de oră

Flacăra Horezu a pierdut la Rășinari, 2-4 cu Hermannstadt II și își face calcule pentru evitarea locului de baraj în ultima etapă.

Horezu a iernat cu 10 puncte avans față de locul 9, dar și-a irosit acest avans în retur, în care a câștigat un singur punct în șapte jocuri.

Trupa lui Gabi Mangalagiu spera să plece neînvinsă de la Rășinari, contra unei echipe resuscitate în ultimele etape, Hermannstadt II, care avea nevoie de victorie pentru a mai spera evitarea locului de ”baraj”. Vâlcenii au mers la Rășinari fără doi jucători importanți, Grosu și Comănescu fiind suspendați.

Popescu a deschis scorul pentru sibieni în minutul 7. Replica horezenilor a venit rapid, în minutul 8, când R.Dinu a egalat după pasa lui Pencea. Mai mult, în minutul 21, Flacăra a trecut în avantaj, după ce Bălan a înscris din centrarea lui Nistor. Astfel, vâlcenii au intrat la cabine în avantaj, 2-1.

În ultimele 20 de minute ale jocului, însă, defensiva vâlceană s-a prăbușit și a mai încasat trei goluri. Buzan a egalat în minutul 71, apoi sibienii au trecut în avantaj în minutul 81, după reușita lui Iaru. În prelungiri, Șter a făcut 4-2 și sibienii speră să evite locul 9 în ultima rundă, dacă îi vor ajuta rezultatele indirecte.

Unul dintre puținii jucători cu experiență din lotul Horezului, căpitanul Alin Pencea (FOTO) este convins că în jocul cu Costești va veni și prima victorie din acest an. ”Sunt dezamăgit că am pierdut, deși am condus la pauză, dar mergem înainte, suntem încrezători că vom câștiga ultima etapă, acasă, cu Costești. Prima repriză am controlat-o în totalitate și ne a ieșit jocul destul de bine,  până în minutul 60 am dus același ritm bun. După minutul 60, parcă a fost cădere mentală și a rezultat ce s a întâmplat la final. Este foarte greu când ai o echipă atât de tânără, dar mai avem un joc pe care nu concep să nu îl câștigăm și să mergem în vacanță liniștiți. Apoi, conducerea trebuie să decidă ce se vrea pentru mai departe” a spus Alin Pencea.

Flacăra Horezu scapă însă de orice emoție dacă Jiul nu câștigă azi, la Tg. Cărbunești. Asta deoarece Hermannstadt II și Jiul ar rămâne sub Flacăra și au meci direct la Petroșani, în ultima etapă. Doar în cazul în care Jiul câștigă azi la Tg. Cărbunești, Horezu are nevoie de măcar un punct în ultima etapă, cu Costești, pentru a nu mai depinde de rezultatul Jiul-Hermannstadt II.

Flacăra: Trașcă – Bălan, Mihăescu, Moldovan, Ruican – Nistor, Pencea – I.Marian, R.Dinu, Horumbă – Dobrescu. Au mai jucat: Turcin, Nuță.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *