Remus Sasu: „Pe lângă asfaltarea drumului judeţean 650 în parteneriat cu Consiliul Judeţean, vom dezvolta şi baza de tratament

Primăria Ocnele Mari şi Consiliul Judeţean Vâlcea sunt parteneri pentru dezvoltarea oraşului – staţiune.

La începutul acestui an, primarul oraşului Ocnele Mari, Remus Sasu şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu au pus bazele unei colaborări, stabilind împreună investiţii extrem de importante pentru localitate, care se vor realiza cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea în următoarea perioadă. Este vorba despre reabilitarea bazei de tratament balnear şi asfaltarea DJ 650 Ocnele Mari-Buneşti.

„Pentru anul acesta ne-am propus să reabilităm DJ 650 Ocnele Mari – Buneşti. Astfel, localnicii şi turiştii care vin în staţiune vor putea circula pe un drum bun. În prima etapă se va turna asfalt pe o lungime de 1,5 kilometri. Lucrările nu au început încă şi nici eu nu am insistat, fiindcă suntem în probe şi în faza de recepţie cu Apavil pentru reţelele de canalizare şi apă care s-au introdus. Pe lângă acestea sunt încă branşări de făcut la proprietăţi, mai ales în zona centrală. Prin urmare, dacă lucrările vor începe spre finalul verii este bine, fiindcă se finalizează cu certitudine şi aceste mici intervenţii. Pe lângă asfaltarea acestui drum extrem de important pentru cetăţenii şi turiştii care vin la Ocnele Mari, în parteneriat cu Consiliul Judeţean se va dezvolta şi baza de tratament. Şi acesta este un proiect extrem de important pentru oraşul Ocnele Mari, care are potenţial turistic şi pe care noi ne-am propus să îl creştem, aşa cum se întâmplă într-o staţiune de renume”, a precizat primarul de la Ocnele Mari.

Remus Sasu ne informează că, în această perioadă, s-au finalizat de asemenea lucrările de construire a podului în zona Coşota şi urmează construirea altor două poduri: unul în zona Nicolae Bălcescu şi altul în zona Luncă. Lucrările sunt finanţate prin PNDL-2 . Tot în această perioadă, pe DJ 650 au început lucrările de modernizare a trotuarelor. Primarul spune că, până de Paşti, speră să fie o parte dintre ele asfaltate, iar până la începerea sezonului lucrările să se finalizeze. Modernizarea trotuarelor face parte dintr-un proiect european în cadrul căruia se va construi un bloc de locuinţe sociale, se va moderniza şi extinde grădiniţa cu program prelungit Piticot Ocniţa şi se vor asfalta străzile Lacurilor, strada Şcolii, Goruniş, Valea Grădinilor, se vor moderniza spaţii verzi pe strada 22 Decembrie şi se vor înfiinţa 125 de locuri de parcare pe strada 22 Decembrie:

„Pentru modernizarea grădiniţei Piticot Ocniţa, prinsă în cadrul acestui proiect, în această perioadă am predat amplasamentul către constructor. În paralel cu trotuarele care se execută au început şi lucrările de consolidare pe strada Valea Grădinilor, urmând să fie asfaltată. Pe strada Aviatorilor la fel, până de Paşti trebuie să se asfalteze”, a precizat primarul.

Tot în această perioadă, la Ocnele Mari, administraţia locală a finalizat aducţiunea cu apă pe strada Zăvoiului şi se lucrează pe strada ştrandului pentru introducerea conductei de apă. A fost emis deja ordinul de începere a lucrărilor pe strada Coceneşti, tot pentru introducerea apei. Primarul spune că până la finele acestui an trebuie să fie asfaltaţi, în afară de lucrările de modernizare a drumul judeţean, aproximativ 10 kilometri de drumuri locale şi construite cele două poduri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *