Vâlcea cedează la limită cu Baia Mare, după un meci de Liga Campionilor

SCM a început foarte tare acest derby, iar în 13 minute de joc a luat un avans de 5 goluri (11-6). Marta Batinovic a intrat în poartă cu 4 parade, iar Vâlcea și-a surprins adversara printr-un joc de mare viteză.

Minaur a intrat mai greu în joc, profitând și că Vâlcea nu a avut multe soluții pe bancă și nu a mai putut susține același ritm și în partea secundă a primei reprize.Baia Mare a egalat la 12-12 în minutul 27. SCM a plecat însă în avantaj la cabine, grație portarului Marta Batinovic care a închis poarta pe final de repriză: 14-12.

În partea secundă, Jovana Kovacevic a redevenit acel inter stânga care a strălucit în acest sezon. Minaur a egalat imediat după pauză, apoi a preluat și controlul jocului. Nu s-a desprins la mai mult de 2 goluri, dar a pus Vâlcea în situația de a alerga mai mereu după egalare.

Pe finalul jocului, în momente cheie, Daciana Hosu a apărat două mingi importante, cu care a ajutat Vâlcea să revină în avantaj. În minutul 55, SCM a luat din nou avantaj de 2 goluri (29-27), dar Baia Mare a riscat în atac și a scos portarul. Momentul culminant s-a consumat în minutul 57. La scorul de 30-29 pentru Vâlcea, Idehn a ghicit-o pe Fraga Fernandez la o aruncare de la 7 metri. Minaur a egalat în minutul 59 și a preluat și conducerea în ultimul minut, 31-30. Vâlcea a avut ultimul atac, dar nu a mai avut puterea să înscrie și a ieșit astfel din lupta pentru titlu. Continuă însă să spere la locul 2, fiind la șapte puncte în urma Minaurului, dar având un meci mai puțin disputat.

Meciul dintre Vâlcea și Baia Mare a fost unul excelent din punct de vedere al vitezei, ritmului de joc, unul cu adevărat de Liga Campionilor și probabil cel mai spectaculos din actualul sezon al campionatului.

”Îmi pare rău că nu am putut să ajut mai mult echipa, ne-am dorit foarte mult victoria. Diferența s-a făcut la concentrarea noastră, am făcut multe greșeli. A fost un joc decisiv pentru noi, am fost foarte aproape de victorie și totuși am pierdut” a declarat Daciana Hosu.

Florin Pera spune că Vâlcea nu abandonează lupta pentru locul 2. ”Am ieșit din lupta pentru titlu, Baia Mare rămâne contracandidata lui CSM București, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a termina pe podium. Suntem în grafic. Am avut un avantaj bun, pe care nu l-am gestionat. Diferența s-a făcut pe prospețimea fizică în final, Minaur a avut mult ai multe soluții, s-a cunoscut absența din centrul apărării a lui Minevskaja și Trifunovic. Nu am avut suficientă maturitate să gestionăm finalul, am ratat și 7 metri, am dat și pase greșite, poate oboseala s-a cunoscut. Baia Mare nu a meritat cu nimic mai mult victorie, dar pe final au fost mai eficiente. Noi am jucat mult sub valoarea noastră în faza defensivă, dar fetele au dat totul pe teren. În perioada următoare sper să revină Trifunovic, să mai avem o soluție în plus în apărare” a spus antrenorul Florin Pera.

Minaur Baia Mare – Vâlcea 31-30 (12-14)

Minaur: Kovacevic 8, Araujo 7, Lavko 5, Blohm 5, Fujita 2, Laslo 2, Burlachenko, 2

Vâlcea: Lopez 9, Liscevic 5, Gonzalez 5, Fernandez 5, Elghaoui 3, Florica 2, Aardhal 1

Clasament în Liga Florilor

  1. CSM București 52p (18 jocuri)
  2. Minaur Baia Mare 49 p (18 jocuri)
  3.  SCM Rm. Vâlcea 42p (17 jocuri)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *