Administrația comunei Costești se axează pe proiectele actuale

Proiectele actuale, de prioritate 

Se pune pauză aplicării unor proiecte europene sau altele deoarece administrația locală din comuna Costești are suficient doar cât să întrețină comuna pe o linie de plutire. Bugetul este asemănător celui de anul trecut. 

Față de anul trecut nu am pierdut foarte mult, vreo 80-90.000 de lei. Ceea ce a fost îmbucurător a fost faptul că am acoperit toate nevoile persoanelor cu handicap, lucru pe care data trecută nu l-am putut realiza. Noi deocamdată nu ne permitem să depunem vreun proiect la PNRR sau în alte ramuri, dar avem de consolidat proiectele existente prin CNI. Deocamdată lăsăm proiectele europene și ne axăm pe cele actuale deoarece nu ne putem asuma o răspundere financiară de cofinanțare dacă noi nu dispunem de acei bani. ” a declarat primarul comunei Costești, Toma Peştereanu. 

Totuși, comuna se întreține singură prin cetățenii harnici, împreună cu administrația locală, care a făcut o curățenie generală de primăvară.  

Noi avem colectare selectivă din două în două miercuri. Am împânzit zonele cu camere mobile unde aruncă gunoaie. Suntem bine, curățenia de primăvară a decurs foarte bine și sunt foarte mulțumit de situație. E plăcut să te afli într-un loc unde este curățenie, mai ales să trăiești acolo de pe o zi pe alta.” a declarat primarul comunei Costești, Toma Peştereanu. 

Personalul din primăria comunei Costești, în mare parte vaccinat 

Față de campania de vaccinare pot spune că a fost în regulă dar nu vreau să-mi dau cu părerea foarte mult. Eu nu sunt încă vaccinat, dar în perioada următoare voi face și acest pas. Avem personalul din primărie vaccinat, nu știu să vă spun un număr dar în mare parte s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19.” a declarat primarul comunei Costești, Toma Peştereanu. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *