Băbeni câștigă finala cu Păușești Otăsău și merge direct în etapa a II-a de baraj!

FC Băbeni a câștigat minicampionatul din Vâlcea, după ce a învins sâmbătă, în finală, la Dăești, pe FC Păușești Otăsău, scor 2-1.

Campionatul din Vâlcea a avut la start patru echipe, care au jucat sistem tur-retur, șase etape. Primele două clasate, FC Băbeni (14 puncte) și FC Păușești Otăsău (10 puncte) au jucat finala sâmbătă, pe teren neutru, la Dăești. AJF Vâlcea a delegat pentru finala de la Dăești o brigadă de Liga I, cu centralul Sorin Costreie (Ilfov) și asistenții Florin Păunescu și Marius Badea (ambii din Vâlcea).

Băbeniul a dominat prima repriză, dar a ajuns rar la poarta lui Prvulovic, în timp ce Păușești Otăsău a mizat pe contre, cu rapidul Filipoiu. Băbeni a deschis scorul în minutul 45, prin Adrian Florea, care a înscris după un corner la care Milosteanu și-a adus și el contribuția și a deviat mingea.

În startul părții secunde, băbenarii au irosit câteva ocazii mari, care îi puteau costa la final. În minutul 47, Șurlin centrează și mingea lovește transversala. Tot mijlocașul dreapta este aproape de gol în minutul 49, dar, singur în careu, trage în Prvulovic. Tot Șurlin scapă singur spre poarta Păușeștiului în minutul 51, driblează tot ce întâlnește în cale, inclusiv portarul, dar șutul este blocat. Treptat, însă, echipa lui Ovidiu Barbu echilibrează disputa și începe să aibă ocazii. Filipoiu este periculos în minutul 65, apoi, peste câteva minute, Neagoe șutează de la 20 de metri în bară. Până la urmă, Păușești Otăsău a egalat în minutul 70 prin Edi Pușcatu. În ultimul sfert de oră, însă, Băbeniul a fost mult mai proaspătă și a presat, căutând golul victoriei, în timp ce Păușești Otăsău a părut căzută fizic.

În minutul 90, după o fază fixă, o lovitură liberă lateral dreapta, băbenarii au înscris golul victoriei prin Răzvan Milosteanu. O victorie meritată pentru Băbeni, care a fost premiată de vicele AJF, Lucian Munteanu.  Conform tragerii la sorți de duminică, Băbeniul a scăpat de un prim baraj de promovare în Liga 3. Astfel, echipa lui Emil Zaharioiu va merge direct în etapa a II-a a barajului, unde vor întâlni una din echipele cele mai slabe din Liga 3. Datele de desfăşurare ale celor două manşe pentru Băbeni sunt 16 și 23 mai. Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din etapa a doua a barajului de menţinere/promovare în Liga 3 va avea loc în data de 13 mai 2021.

FC Băbeni – FC Păușești Otăsău 2-1 (1-0)

Au marcat: Florea 45, Milosteanu 90 / Pușcatu 70

FC Băbeni: Niții – Vătășescu, Dobre (Coconu 82), Pătrașcu, Dumitrescu – Florea, Totâlcă (Simion 62), Despoiu, Șurlin – Milosteanu, Cazan (Tănăsie 30). Antrenor: Emil Zaharioiu

Păușești Otăsău: Prvulovic – Roman, Fistogeanu, Pușcatu, Vișan – Olaru, Neagoe – Neață, Bârlogeanu, Aldescu– Filipoiu. Antrenor: Ovidiu Barbu

Emil Zaharioiu: ”Avem CIS, mergem la baraj”

Chiar dacă echipa FC Băbeni nu avea încă CIS sâmbătă, președintele clubului, Emil Zaharioiu a dat asigurări că acesta va fi obținut și echipa va fi la ”baraj”. ”Ne-am reunit foarte târziu, am reușit să facem câteva transferuri în ultima clipă, dar am alcătuit o echipă bună și determinată, am fost o familie. S-au cheltuit mulți bani pe testări, arbitraje, dar am scos-o la capăt, sper ca în viitor să avem și ajutorul Primăriei, până acum s-a întârziat mult cu bugetul. Sâmbătă sau duminică primim CIS-ul, Băbeniul va merge liniștită la baraj, sper să ne recuperăm jucătorii și să facem un meci bun. Dacă intrăm la Liga a III-a, vom juca la Șirineasa, eu zic că avem șanse de promovare, Primăria Băbeni ne va dubla bugetul, apoi trebuie să aducem 7-8 jucători de valoare, plus juniori. Băieții au avut 100 milioane de lei vechi pentru toată echipa din partea mea personal, la baraj vor avea o primă și mai mare. Am jucat pe teren toate jocurile, Dumnezeu ne-a răsplătit și am dat un gol norocos în final” a spus Emil Zaharioiu.

FC Băbeni a început minicampionatul cu antrenorul Marian Dincă, care însă a fost înlocuit după trei etape, de pregătirea echipei ocupându-se Emil Zaharioiu și Laurențiu Mutu. ”Îi mulțumesc și antrenorului Marian Dincă, care a fost la noi,  ne-a ajutat enorm, i-am oprit o medalie de campion, o merită pe deplin. După jocul de la Păușești din campionat, am decis după o discuție aprinsă în vestiar ca Marian Dincă să nu mai stea pe bancă la următoarele meciuri. Am ales cu mintea, nu cu inima, pentru că riscam să pierdem câțiva jucători importanți, care erau revoltați după strategia acelui joc. Nu puteam să renunț la jucători și să îl opresc pe Marian Dincă, rămâneam prea puțini jucători, dar sper să mai colaborăm pe viitor” a mai spus Emil Zaharioiu.

Andrei Fistogeanu: ”Diferența s-a făcut la fazele fixe”

Jucătorul formației Păușești Otăsău, Andrei Fistogeanu spune că echipa sa va încerca promovarea și sezonul viitor.  ”A fost greu în acest ritm pentru o echipă de județ, să joci miercuri-sâmbătă-miercuri. A fost o finală frumoasă, terenul a fost mare pentru noi, am pierdut pe final, în minutul 91. Speram cu toții să mergem la Liga a III-a, mai încercăm la anul. Cred că diferența s-a făcut la fazele fixe, acolo ne-au dominat, poate un pic și la pregătirea fizică” a spus Andrei Fistogeanu.

Răzvan Milosteanu agață ghetele în cui

După ce a marcat golul care a decis finala din Vâlcea, atacantul Răzvan Milosteanu a anunțat că renunță la fotbal. ”Vreau să ajut echipa la baraj, apoi mă las, serviciul este prioritar, am și o vârstă. Voi face tot posibilul să mai ajut echipa meciul următor, la baraj, apoi renunț. Este un colectiv foarte frumos la Băbeni, toată lumea ne-a ajutat și încurajat. Este a treia finală de campionat în care marchez, am mai marcat de două ori pentru Horezu, îmi pare rău că nu mi s-a oferit niciodată o șansă și la Costești, localitatea mea natală. Să sperăm că Liga 4 se reia din toamnă cu mai multe echipe și va fi mai organizat, nivelul a fost modest acum, au fost echipe fără pregătire” a anunțat Milosteanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *