Decizia judecătorească, de partea viceprimarului Virgil Pîrvulescu

„A doua bătălie!Am câştigat prima etapa în vederea punerii în aplicare a hotărârilor din 26.11.2020, când secretarul general şi staff-ul tehnic au părăsit sala de şedinţă. Cu toţii ştiţi ce decizii importante s-au luat la acea dată. Dreptatea învinge întotdeauna!”, scrie viceprimarul Virgil Pîrvulescu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim faptul că, la şedinţa din 26.11.2020 Mircia Gutău şi mai mulţi consilieri au părăsit sala din cauză că ordinea de zi nu a fost aprobată în forma propusă de primar.

Ordinea de zi a fost supusă la vot după ce fusese modificată de primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, care a înlăturat cele 7 puncte adăugate de consilierii PNL şi USR. Hotărârile adoptate în cadrul şedinţei de consilierii PNL şi USR nu au primit viză de legalitate din partea secretarului municipiului pe motiv că nu s-au respectat anumite proceduri. În acel moment, preşedintele şedinţei a supus din nou la vot ordinea de zi completă, care a fost aprobată. Supărat nevoie mare, în acel moment primarul Mircia Gutău s-a ridicat şi a plecat din şedinţă. După acest moment transmisia în direct a şedinţei a fost oprită şi, imediat după aceea, Gutău a început să ameninţe, la data respectivă, cu referendumul: „Nu faceţi decât să blocaţi activitatea municipiului. Dragi colegi, vom ajunge, vă promit că vom ajunge la referendum şi veţi vedea ce înseamnă. Nu puteţi face abuzuri”, s-a răţoit primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, înainte să părăsească şedinţa.

Pe ordinea de zi a şedinţei din 26 noiembrie se regăseau şi următoarele hotărâri: reducerea cu 49% a impozitului pentru clădirile ne-rezidenţiale folosite pentru activitate economică, acordarea unor facilităţi fiscale, precum şi prorogarea unor termene (hotărâre mult aşteptată de sectorul HoReCa); constituirea comisiei mixte pentru analiza activităţii SCM Râmnicu Vâlcea în perioada 2017-2020; constituirea comisiei mixte pentru analiza modului de constituire a surselor de finanţare ce au stat la baza elaborării bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru anii fiscali 2018-2020, precum şi analiza oportunităţii şi legalităţii modului prin care au fost cheltuite resursele în perioada respectivă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *