Vâlcea bifează trei victorii și mai speră la locul 2

După victoriile concludente cu Buzău, Brăila și Ploiești, SCM Rm. Vâlcea s-a apropiat la un singur punct de Minaur și continuă să spere la locul 2, poziție care o poate duce în Liga Campionilor.

Sala Traian și Liceul Energetic au găzduit în perioada 13-16 mai, turneul  pentru etapele 22-24 din Liga Florilor Mol.

Joi, Vâlcea a învins categoric pe Gloria Buzău, 34-23(15-11), un meci care se anunța a fi echilibrat, dar a fost la discreția roș-albastrelor. Marta Batinovic, portarul care va merge la Buzău din sezonul viitor, a avut o prestație senzațională, având un procentaj de aproape 50 la sută la mingile apărate.

Sâmbătă, echipa lui Florin Pera a trecut de Dunărea Brăila, scor 29-23 (15-8), după un alt joc bun. Viitoarea jucătoare a Vâlcii, Elena Dache a marcat 3 goluri. Duminică seara, Vâlcea a mai jucat în sala de la Energetic cu Activ Ploiești și s-a impus cu 37-24 (22-12), după ce în partea secundă și-a menajat titularele.

Liderul echipei vâlcene, Cristina Florica asigură că SCM va lupta până la final pentru locul 2. ”Am avut apărare foarte bună și poartă senzațională, fiecare și-a făcut treaba. Am câștigat la diferențe mari, este important pentru moral. Mai sunt multe meciuri de jucat până la final și totul este posibil, trebuie să ai o condiție foarte bună și nu poți ști ce se întâmplă în celelalte meciuri. Noi credem până la sfârșit în șansa noastră” a spus Florica.

CSM București era lider detașat (67 puncte din 23 de jocuri), urmată de Baia Mare (58 puncte, 22 jocuri) și Vâlcea (57 puncte, 22 jocuri). SCM Rm. Vâlcea are un punct de recuperat de Baia Mare, în tentativa de a prinde locul 2 și a cere un wildcard pentru Liga Campionilor. Șansele Vâlcii par însă reduse, mai ales că mai are de jucat și cu CSM București, în timp ce Baia Mare mai are jocuri dificile doar cu Craiova și Buzău.

Florin Pera: ”Încercăm să menținem nivelul ridicat”

După victoriile obținute în turneul de la Vâlcea, antrenorul Florin Pera a fost mulțumit. ”Am avut trei meciuri bune, am jucat bine și la Cluj Napoca, acum continuăm seria jocurilor cu victorii neașteptat de concludente și clare, nu s-a pus problema învingătoarei și am rulat tot lotul. Sper să avem aceeași atitudine și în jocurile viitoare. Încercăm să menținem nivelul cât mai ridicat, fetele să fie concentrate și motivate”.
Tehnicianul spune că principala problemă din acest sezon a fost indisponibilitatea unor jucătoare. ”Puțină lume știe câte probleme am avut în acest sezon, pe lângă probleme cu Covid-19, Glibko și Fernandez au lipsit mult timp, cred că asta ne-a lipsit în acest sezon, să avem tot lotul valid. Ne gândim la meciul cu CSM București, pe care ni-l dorim să îl câștigăm. Noi facem totul să ne mulțumim suporterii, chiar dacă nu îi avem alături de noi, ne transmit energia lor și vrem să le oferim satisfacții și în acest sezon” a anunțat antrenorul Florin Pera.

Vâlcea-CSM București, la Sf.Gheorghe

Penultimul turneu de Liga Florilor se va desfășura la Sf. Gheorghe în perioada 20-23 mai, cu etapele 25-27. SCM va înfrunta joi, 20 mai (ora 18.30) pe CSM București, meciul urmând a fi televizat de TVR 1. Pentru a mai spera la locul 2, Vâlcea trebuie să câștige disputa cu rivala din ultimii trei ani, care este aproape campioană. Sâmbătă, 22 mai, SCM are un joc facil cu Dunărea Galați, echipă ca și retrogradată. Duminică, 23 mai (ora 14.30) Vâlcea joacă cu Măgura Cisnădie, partidă televizată de TVR 1. Jocul cu sibiencele se anunță dificil, acestea fiind în lupta pentru calificarea în cupele europene.  

Din echipa vâlceană vor lipsi cu siguranță la Sfântu Gheorghe nemțoaica  Minevskaja, aflată în recuperare după operația de menisc și sârboaica Trifunovic, care are dureri la tendon. Ultimul turneu de campionat se va disputa în Capitală, la începutul lunii iunie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *