Daniel Muşat: „Avem nevoie doar de un constructor serios”

Administraţia locală din Milcoiu pregăteşte documentaţiile pentru alocarea fondurilor pentru situaţii de urgenţă în vederea refacerii zonelor calamitate din Valea Comancii şi pentru cele de pe strada Releului. Tot în această perioadă se lucrează la documentaţia proiectului de amenajare a drumurilor care vor fi finanţate cu bani de la Ministerul Dezvoltării. În proiect vor fi prinse toate drumurile comunale în vederea asfaltării, însumând aproximativ 15 kilometri. Va fi inclus şi drumul comunal 27, pentru care a existat iniţial proiect dar, din cauza faptului că firma constructoare a dat faliment, lucrările au rămas neterminate. Pentru reluarea lucrărilor Daniel Muşat a făcut diligenţele necesare la Ministerul Dezvoltării, reuşind să rezolve problema privind alocarea de fonduri pentru diferenţa de lucrări necesară în vederea finalizării proiectului. Mesajul primarului pentru firmele de construcţii care lucrează în branşă şi vor să se înscrie la licitaţie este că trebuie să fie serioşi şi profesionişti:

„Acest drum are o lungime de 1,8 kilometri, s-a turnat doar primul strat de asfalt, care între timp s-a deteriorat şi într-o porţiune este chiar rupt. Ni se vor aloca o parte din banii necesari, iar pentru finalizarea întregului proiect va trebui să punem diferenţa din bugetul local. Nu avem ce face, când a început proiectul erau alte preţuri, iar această diferenţă trebuie să o punem noi. Nu este corect, fiindcă nu am avut de unde să ştim că firma care a câştigat licitaţia între timp va da faliment. Prin urmare, în această perioadă vom pune pe SEAP lucrările şi sperăm să nu mai avem parte de constructori care sunt doar cu numele, care nu îşi fac treaba. Consider că este un mare inconvenient faptul că nu există criterii mult mai dure pentru selecţionarea constructorilor, fiindcă există posibilitatea să nu îşi facă treaba şi noi, administraţiile locale, nu avem nici o pârghie să îi controlăm. Fonduri pentru finalizarea acestui drum sunt, avem nevoie doar de un constructor serios, profesionist”, a precizat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.

Alesul local spune că anul acesta bugetul este la fel ca şi cel de anul trecut, axat pe nevoile reale ale administraţiei locale şi pe folosirea eficientă a banilor publici.

„Trebuie să spun că este un buget bun, şi este de apreciat faptul că ne menţinem, având în vedere criza prin care trece o lume întreagă”, spune primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat. Primarul a vorbit şi despre mici investiţii fiindcă, în această perioadă, în localitate se fac amenajări de drumuri comunale sau repararea lor în urma ploilor torenţiale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *