Vâlcea pierde cu Cisnădie

Măgura Cisnădie a învins surprinzător Vâlcea, 35-34 la Sfântu Gheorghe, în etapa 27 din Liga Florilor (foto-Dan Potor).

Pentru echipa din Vâlcea, jocul cu Cisnădie nu mai avea nicio miză, nemaiputând pierde locul 3. Vâlcea, formația cu cea mai bună apărare din România în ultimii trei ani, a încasat 35 de goluri, fapt care nu se mai întâmplase niciodată în ultimele trei sezoane!

Vâlcencele au fost simple jaloane în apărare, iar cei trei portari, au prins împreună 5 mingi pe durata partidei. Cisnădie pierduse sâmbătă, în etapa a 26-a, 25-26 cu CSM București, după ce a condus pe final cu 24-22. Duminică, echipa antrenată de Alexandru Weber a fost mai norocoasă.

Vâlcea a ratat o aruncare de la 7 metri la 33-34. Cei doi arbitri, cuplul clujean Mîrza-Nedelea au acordat aruncare de la 7 metri la ultimul atac al sibiencelor, după un fault la 9 metri, fără ca vreo jucătoare vâlceană să fie în semicerc. Astfel, Cisnădie s-a impus cu 35-34 și și-a asigurat locul 5, care o duce în cupele europene. În sezonul viitor, SCM va merge în grupele Cupei EHF, după ce în ultimele două sezoane a jucat în Liga Campionilor.

”Eu nu țin minte ca echipa mea să fi luat în România 35 de goluri într-un meci. Așa se întâmplă însă când nu mai există combativitate, nu mai există dorință. Știind că nu mai sunt șanse la locul 2, o parte din jucătoare nu au mai avut agresivitate și sunt cu gândul mai mult la vacanță. Am jucat sub valoarea noastră, în special în faza de apărare, în atac am găsit soluții. Pentru noi s-a terminat campionatul, a fost un an foarte dificil, cu dezamăgiri și accidentări. Obiectivul echipei era de a prinde podiumul, l-am realizat, dar asta nu înseamnă că în ultimele meciuri nu trebuie să mai avem atitudine în teren” 
Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea

Rezultate etapa a 27-a a Ligii Naționale

  • CSM București-U Cluj Napoca 28-20
  • Minaur Baia Mare-Dacia Mioveni 31-22 
  • Dunărea Brăila-SCM Craiova 28-18 
  • Măgura Cisnădie-SCM Rm. Vâlcea 35-34 
  • CSM Slatina-Gloria Buzău 26-35 
  • HC Zalău-CSM Galați 22-20 
  • Rapid-Activ Ploiești 38-24

Clasament: 1. CSM București 76, 2. Minaur Baia Mare 64, 3. SCM Rm. Vâlcea 60, 4. Gloria Buzău 50, 5. Măgura Cisnădie 46

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *