Drumuri asfaltate, reţele de apă şi canalizare, investiţii de marcă în comuna Buneşti

Viorel Radi: „Când nu se făcea în nici o comună canalizare, în Buneşti se înfiinţa reţeaua de canalizare”

În urmă cu 24 de ani, comuna Buneşti era prima localitate vâlceană care accesa un program european pe MivanKier destinat alimentării cu apă şi canalizării. Cu fiecare an care a trecut, administraţia publică locală a reuşit să obţină fonduri pentru construirea unui cămin, pentru modernizarea şcolii, pentru asfaltarea drumurilor şi pentru construirea din temelii a două grădiniţe. Una dintre aceste locaţii este ridicată din bani europeni printr-un proiect al Primăriei Buneşti, iar cealaltă locaţie este cu fonduri atrase prin Banca Mondială, o investiţie iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Primarul Viorel Radi este convins că susţinerea educaţiei este cel mai important demers pe care îl poate face administraţia publică locală.

„În fiecare mandat am avut lucrări în localitate. În 1997 am făcut proiectul pentru alimentare cu apă, iar primul sat care a avut apă a fot satul Teiuş. Tot în acel mandat am asfaltat un drum comunal şi am reparat căminul cultural, şi am pus tablă pe acoperiş. Astăzi, căminul cultural este inclus într-un amplu proiect de reabilitare şi modernizare prin Compania Naţională de Investiţii. Apoi, în mandatul următor, 2000 -2004, am introdus apa pentru restul localităţii cu o firmă engleză, „MivanKier” şi, la fel, am asfaltat drumurile comunale în acea perioadă. Am alergat foarte mult pentru canalizare şi, în anul 2004, când nu se gândea nici un primar de comună la canalizare, la Buneşti se înfiinţa şi reţeaua de canalizare. Nu în ultimul rând, şcolile din localitate au fost o prioritare pentru administraţia locală. Astăzi, în localitate avem două grădiniţe care pot concura cu cele din mediul urban şi o şcoală unde învaţă peste 230 de copii. Localitatea se populează, terenurile şi casele sunt foarte căutate, preţurile pentru un metru pătrat de teren au crescut fantastic. Din acest motiv avem şi foarte multe cereri pentru înscrierea copiilor la şcolile şi grădiniţele noastre, fiindcă avem foarte multe familii tinere”, a precizat primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi.

Cât priveşte alimentarea cu gazele naturale, primarul Viorel Radi, spune că, pentru acest proiect se aşteaptă ghidurile de finanţare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *