După finalizarea drumului judeţean, comuna Berislăveşti va deveni o zonă de atracţie turistică

Un atu important al localităţii constă în restaurarea mănăstirii din Berislăveşti. Aceasta va fi inclusă în curând în circuitul monahal. Mai mult, datorită poziţionării comunei, mai mulţi investitori sunt interesaţi să ridice pensiuni în localitate. La Berislăveşti, drumul judeţean 703N este unul strategic, singurul pe care se poate ocoli Valea Oltului din zona Cornet până la Călimăneşti, şi care face legătura cu comunele din nordul judeţului, respectiv Perişani sau Titeşti. Pe drumul spre Perişani se află izvoare cu ape sulfuroase asemănătoare unor izvoare din Călimăneşti-Căciulata, iar oamenii din zonă sunt crescători de animale, astfel încât aici există un real potenţial turistic şi s-ar putea dezvolta o zonă agroturistică montană.

Parteneriat pentru dezvoltarea turismului

Dacă noile ghiduri de finanţare dau posibilitatea accesării de noi proiecte pentru dezvoltarea turismului, administraţia locală ar putea atrage fonduri pentru amenajarea unei staţiuni pe platou, ba chiar şi a unei linii de telecabină. Conducerea primăriei consideră că zona se va dezvolta destul de repede în următorii ani. În acest sens, primarul Nicolae Popescu are proiecte depuse pentru modernizarea infrastructurii rutiere, dar şi pentru branşarea localităţii la reţeaua de gaze naturale: „Pentru înfiinţarea sistemului de gaze, Primăria Berislăveşti este într-un parteneriat cu Primăria Sălătrucel. Primarul Nicolae Popescu spune că proiectul nu este depus, în prezent, fiind în faza de avizare: „Vom depune proiectul pentru branşarea celor două localităţi în faza a doua de finanţare, şi asta fiindcă am luat proiectul de la zero cu documentaţiile. Parteneriatul cu primarul din Sălătrucel este unul de o foarte bună comunicare şi colaborare. Este adevărat că a fost o documentaţie făcută pentru sistemul de gaze dar de care nu ne-am putut folosi, pentru că a trebuit să luăm certificat de urbanism comun, iar acest lucru a implicat totul de la zero. Însă, punerea în valoare a potenţialului turistic este unul dintre principalele obiective ale noastre”, a punctat primarul localităţii Berislăveşti, Nicolae Popescu.

Promovarea turismului, o prioritate pentru administraţia locală

Parte a Depresiunii Loviştea, aşezată la poalele Masivului Cozia, comuna Berislăveşti are în apropiere şi câteva monumente arhitectonice, cum ar fi: Mânăstirea Berislăveşti, Castrul Roman Rădăcineşti, fostul schit Scăuieni şi Cabana Cozia din masivul Cozia, toate fiind în măsură să stârnească interesul turiştilor pentru această zonă. Drumul către Cabana Cozia este un traseu fermecat. Aşezată pe albia pârâului Sălătrucel, localitatea este o zonă cu potenţial nu numai cultural şi turistic, dar şi economic, cu un trecut bogat, încărcat cu date şi fapte, unde se găsesc plasate cele şapte sate care vin să întărească existenţa milenară a localităţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *