Primarul Daniel Tudor are în plan construirea unei unităţi medicale care să deservească toate localităţile limitrofe

Noi proiecte pentru comuna Şuşani

Alesul local spune că, anul acesta, bugetul este identic cu cel de anul trecut. Despre investiţii cu bani alocaţi din bugetul local nu poate să facă prea multe previziuni. În acest sens, administraţia locală se canalizează în continuare spre programele cu finanţare europeană sau guvernamentală. În planurile primarului se află branşarea localităţii la reţeaua de gaze pe o lungime de 42 de kilometri, construirea din temelii a căminului cultural din satul Râmeşti şi ridicarea unui centru medical care să deservească şi localităţile limitrofe: „După ce se va construi acest centru medical, planurile noastre sunt mai mari. În acest sens, vrem ca acest centru să devină un punct medical de permanenţă pe harta de sud a judeţului, dotat cu ambulanţă şi cu aparatura medicală necesară unui astfel de punct. Clădirea va avea 8 cabinete, va fi o construcţie care va avea la parter 540 de metri pătraţi construibili. Acest centru este o necesitate, o urgenţă, fiindcă suntem departe de spitalele orăşeneşti, iar oamenii se deplasează din ce în ce mai greu până acolo”, a precizat primarul comunei Şuşani, Daniel Tudor.

Proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare este în aşteptare, prins în masterplanul judeţului

Proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare a localităţii Şuşani este prins în masterplanul judeţului de peste 8 ani, dar nu se mai ştie nimic despre el: „Şi noi suntem prinşi în acest masterplan al judeţului cu extinderi la reţeaua de apă şi canalizare, dar proiectul bate pasul pe loc de ani buni. Ştiu că nu am fost eliminaţi, în rest nu avem nici o informaţie. Dacă legea ne permitea, astăzi aveam apă şi canalizare în toată localitatea, fiindcă, în tot acest timp, au fost şi alte variante pe care puteam să le abordăm. Primăria avut un alt proiect făcut şi pentru canalizare, dar a trebuit să retragă proiectul, fiindcă localitatea era prinsă în acest masterplan, şi nu avea voie să fie inclusă în două programe. Sper ca, de data aceasta să se realizeze ce au promis, fiindcă oamenii nu mai au răbdare”, mai spune primarul.

Pe lângă aceste proiecte, administraţia locală are în faza de licitaţie lucrările de refacere şi consolidare a platformei drumului din punctul Brezeşti, satul Stoiculeşti, cu fonduri pentru situaţii de urgenţă, dar şi construirea unui pod în punctul Sîlea. ��������������������������������������������������

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *