Pera, mutare bombă! Merge la CSKA Moscova!

Florentin Pera (41 de ani) pleacă de la SCM Rm. Vâlcea și va încerca să câștige Liga Campionilor cu ȚSKA Moscova.

După trei ani la Rm Vâlcea, Florentin Pera va pleca de la SCM. S-a înțeles deja cu CSKA Moscova, a doua forță din handbalul rus, după Rostov, și va avea un obiectiv măreț: titlul în Rusia și calificarea în Final 4 în Liga Campionilor. În al doilea sezon, obiectivul va fi câștigarea Ligii Campionilor. SCM va fi pregătită în sezonul viitor de actualul secund, sârbul Goran Kurtes.
Înființată în anul 2019, CSKA a atras o bună parte a jucătoarelor din națională. Străinele din lot sunt portărița braziliancă Chana Masson, extrema dreaptă Sara Ristovska, daneza Kathrine Heindahl și suedeza Sabina Jacobsen. Din sezonul următor se va alătura un nou star, slovena Ana Gros. CSKA a început sezonul pe bancă cu danezul Jan Leslie, dar apoi acesta a fost înlocuit cu Olga Akopian (fostă Levina), soția președintelui clubului. Patronul clubului, Igor Șișkarev a venit personal la București, cu avionul său particular, însoțit de președintele clubului, ȚSKA Moscova, Eduard Akopian și a discutat cu Pera detaliile contractului. Siskarev este și patronul Delo Grup (sponsorul Ligii Campionilor) și președintele Federației Ruse de Handbal.

„Nu mi-e teamă de muncă. Voi avea pe mână o echipă valoroasă, jucătoare pe care orice antrenor și le-ar dori la antrenamente. E marea provocare a vieții mele și sper să le răsplătesc încrederea oamenilor care au avut încredere în mine”, a declarat Florentin Pera pentru GSP.

Primarul Mircia Gutău l-a asigurat că va avea mereu ușa deschisă la SCM. „Oamenii de la Vâlcea s-au comportat exemplar cu mine. Vreau să le mulțumesc pentru acest lucru. Primarul Râmnicului, domnul Mircia Gutău mi-a spus că îmi urează mult succes, că și dânsul a fost sportiv și că știe ce înseamnă să mergi la mai bine. Mi-a urat să nu mă întorc prea curând deși ușa la Vâlcea va fi întotdeauna deschisă”, a dezvăluit Pera.

Formația din Moscova s-a calificat în Final Four-ul de la Budapesta, dar a fost învinsă în semifinale de Kristiansand, scor 30-33.

Pera a debutat în antrenorat în 2004, la Universitatea Reșița. A antrenat apoi la SC Mureșul Târgu Mureș, CSM Cetate Deva, din nou Universitatea Reșița, CS Tomis Constanța, HCM Roman, U Cluj, HC Dunărea Brăila și SCM Rm.Vâlcea (din 2018).

În plus, Florentin Pera a fost secund și la echipa națională în 2012 și 2015, când România era pregătită de Gheorghe Tadici.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *