Lungeşti, o localitate sigură: zeci de camere de supraveghere video sunt amplasate în localitate

Primăria Lungeşti a identificat o soluţie care să facă localitatea mai sigură în ceea ce priveşte prevenirea comportamentul infracţional. Astfel, cu bani alocaţi de la bugetul local s-a impus modernizarea şi creşterea performantei sistemului public de supraveghere video, care contribuie direct la creşterea siguranţei cetăţenilor din comuna Lungeşti.

„Pentru siguranţa cetăţenilor se măreşte numărul camerelor de supraveghere cu încă 20 de dispozitive. În localitate există sistem de supraveghere cu 20 de camere de supraveghere. În total vom avea 40 de camere de supraveghere video şi am în plan extinderea acestui sistem. Am făcut acest lucru fiindcă, în primul rând, este vorba despre siguranţa cetăţenilor, a traficului, prevenirea activităţilor infracţionale şi a evenimentelor neplăcute care s-au întâmplat în ultima vreme în localităţile vecine, ceea ce ne-a determinat să luăm această decizie. Camerele sunt amplasate în locurile cele mai populate, în intersecţii, la intrările şi ieşirile spre alte localităţi. Astfel anihilăm evenimentele negative prin măsuri de siguranţă. Această investiţie se face cu bani din bugetul local”, a punctat primarul localităţii Lungeşti, Tiberiu Costea.

Tot în această perioadă, administraţia locală are aprobat un proiect pentru modernizarea iluminatului stradal în valoare de aproximativ 554 de mii de lei, cu o cofinanţare de 1,2% din bugetul local. Astfel, se va pune accent pe zona centrală din satul Lungeşti, unde sunt concentrate instituţiile publice şi zona centrală din satul Fumureni. Astfel, la Lungeşti se va îmbunătăţi calitatea iluminatului stradal şi va creşte astfel gradul de siguranţă al cetăţenilor pe timp de noapte.

Tiberiu Costea: „Premiem rezultatele bune la învăţătură şi performanţa”

La Lungeşti, primarul motivează copiii

Cu mulţumirea că dascălii şi copiii din localitate se pot bucura de toate îmbunătăţirile care s-au făcut în instituţiile de învăţământ pentru a beneficia de condiţii bune de studiu, ca în fiecare an, administraţia locală este pregătită să premieze rezultatele bune la învăţătură şi performanţa.

„În fiecare an premiem performanţa la învăţătură. Şi anul acest vom face acest lucru. Va fi mai dificil în contextul pandemiei de COVID-19, care a avut un impact fără precedent asupra tuturor nivelurilor de educaţie şi învăţare. Fac această precizare fiindcă este mult mai greu de apreciat acum un copil, cunosc acest lucru foarte bine deoarece soţia mea este cadru didactic, iar eu sunt fiu de dascăli, ceea ce mă face să fiu tot timpul conectat la educaţia copiilor şi la problemele care apar în şcoli. Pandemia a adus cu ea anumite sincope. În primul rând nu toţi copiii au beneficiat de tablete, nu toţi au putut să intre pe tablete şi să comunice cu profesorii, din multe alte motive. Din punctul meu de vedere tabletele care au fost folosite de copii trebuiau să fie strict pentru învăţământ, şi anume să deţină doar platforme de predare, fiindcă am văzut copii care foloseau tableta pentru orice altă activitate”, a precizat primarul Tiberiu Costea.

În contextul epidemiei de coronavirus, copiii din comuna Lungeşti au beneficiat de tablete cu acces la internet, care să le faciliteze accesul la cursurile online organizate de şcoală, să le asigure egalitate de şanse cu toţi ceilalţi elevi, îmbunătăţirea situaţiei şcolare, competenţe digitale şi reducerea absenteismului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *