Ceremonie de comemorare la Monumentul Eroilor din cimitirul „Cetățuia” – Râmnicu Vâlcea

Eroii neamului nostru, militarii români care s-au jertfit de-a lungul veacurilor pentru idealurile poporului român, au fost comemorați astăzi, de sărbătoarea Înălțării la cer a Domnului Nostru Iisus Hristos, printr-o ceremonie organizată de Instituția Prefectului – Județul Vâlcea și Garnizoana Râmnicu Vâlcea la Monumentul Eroilor din cimitirul „Cetățuia” din Râmnicu Vâlcea.

Evenimentul a inclus pe lângă ceremonialul militar și cel religios și un moment de pomenire a numelor tuturor celor peste 170 de militari români căzuți pe câmpurile de luptă din 1913 (Al Doilea Război Balcanic) și până în vremurile recente, care sunt înhumați în cimitire din județ.

„Suntem și vom fi mereu recunoscători militarilor români care și-au dat viața pe câmpul de luptă pentru ca noi, astăzi, să putem să fim liberi. Puterea unei națiuni constă în unitate, dedicare și curaj, iar sacrificiul acestor bravi ostași este o lecție a dăruirii de sine și a solidarității umane pe care ne-au transmis-o nouă, tuturor generațiilor care am venit după ei. Exemplul lor de credință în idealurile naționale și de patriotism este moștenirea cea mai de preț pe care ne-au lăsat-o și pe care suntem datori să o transmitem mai departe generațiilor care vor veni după noi. Mă înclin cu respect în fața sacrificiului militarilor români care de-a lungul istoriei poporului nostru au pierit pe câmpul de luptă. Nu-i vom uita niciodată și-i vom păstra mereu în gând ca pe un exemplu de curaj și demnitate în numele libertății și al valorilor umane universale”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

La comemorare au participat, pe lângă reprezentanții Instituției Prefectului, și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea: Mircia Gutău, Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu.

„Hristos s-a Înălțat! Astăzi sărbătorim Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. Această zi, prin dubla sa semnificație, istorică și religioasă, aduce laolaltă două instituții importante ale statului român, Armata și Biserica. Astăzi, nu doar că pomenim sufletele celor care se înalță la ceruri, ci ne gândim și la ostașii români care s-au jertfit pentru idealurile naționale. Acești eroi pe care îi omagiem și cărora le suntem recunoscători, rămân modele ale curajului și ale simțului datoriei pentru patrie. Glorie veşnică eroilor noştri! Dumnezeu să îi odihnească în pace!„ a transmis viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea într-o postare pe Facebook, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *