După un an de pauză din cauza pandemiei, „Ziua Olarului” se întoarce la Lungeşti

După un an de pauză din cauza pandemiei, vreme de o zi, pe 04 iulie  2021, comuna Lungești va fi centrul județean în care se va sărbători ceramica, acea măiestrie a meşterilor care învârt cu picioarele roata de olar şi scot din mâinile lor obiecte de artă, vechi de milenii.

Acest eveniment a atras, an de an, sute de cunoscători şi admiratori ai autenticului românesc, ai tradiţionalului adus la nivel de artă, oameni care ştiu să distingă valoarea consacrată prin valorile certe ale artei populare şi tradiţiei acestui vestit meşteşug.

Târgul de ceramică de la Lungeşti ,  ajuns la cea de-a 42-a ediţie, ne readuce şi în acest an mai aproape de centrele de olărit din judeţ, dar şi din ţară. Ca de fiecare dată, pe izlazul comunal din Răcoasa vor fi găzduiţi meşterii olari, păstrători ai vechii tradiţii, adevăraţi artişti care, prin creaţiile lor, nu ne lasă să uităm valoarea inestimabilă a acestui vechi meşteşug.

În cadrul manifestării vor avea loc festivităţi de premiere a olarilor, a celor care au contribuit la susţinerea acestui eveniment şi la promovarea meşteşugului, spectacole folclorice şi târguri tradiţionale. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc la ora 12.00. După amiază, în timp ce olarii din Lungeşti şi cei invitaţi din alte zone ale judeţului îşi vor expune vasele de lut în cadrul târgului de ceramică, pe scena amenajată în aer liber din Răcoasa vor susţine un spectacol de zile mari interpreţii: Niculina Stoican, Valentin Sanfira, Dorina Mete, Costel David, Ştefan Minulescu, Romică David şi Cosmin şi Constantin Gaciu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *