IPJ VÂLCEA: Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 29.580 de lei în numai 2 zile

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 29.580 de lei în numai 2 zile, 3 permise de conducere reținute și 53 de certificate de înmatriculare retrase

În perioada 08-09 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J Vâlcea, au acționat împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vâlcea și București pe drumurile publice din județul Vâlcea, pentru a preveni evenimentele rutiere cu consecințe grave.

Astfel, acțiunile au vizat reducerea riscului de victimizarea prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice, verificarea respectării legislației rutiere, precum și verificarea legalității modului în care este efectuat transportul în regim de taxi și eliminarea activităților ilicite, prin sancţionarea tuturor abaterilor comise de către conducătorii auto.

În cadrul activităților derulate au fost verificate de către polițiștii rutieri peste 83 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 29.580 de lei. Dintre acestea, 154 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere pentru deficiențe periculoase la sistemul de direcție și retrase 53 certificate de înmatriculare, dintre care 50 pentru defecțiuni tehnice și 3 pentru lipsă ITP.” a declarat I.P.J Vâlcea.

La volan, sub influența substanțelor interzise

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au depistat ieri, în municipiu, un șofer care ar fi consumat substanțe interzise.

”În seara de 7 iunie a.c., polițiștii au oprit pentru control, în Râmnicu Vâlcea, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din localitate, observând că acesta nu purta centura de siguranță. În urma controlului, a rezultat de asemenea că șoferul nu avea nici poliță de asigurare valabilă pentru autoturismul pe care-l conducea.

Bărbatul a fost testat și cu aparatul drug test, rezultând o valoare pozitivă, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea recoltării probelor biologice. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pe numele lui fiind deschis și un dosar penal.” a declarat I.P.J Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *