DJ 676, drumul principal din comuna Copăceni, asfaltat cu ajutorul CJ Vâlcea

Lipsa de resurse financiare se resimte şi la nivelul comunelor. Primarul localităţii Copăceni, Tironel Tâmplărescu a păşit în noul an cu dezamăgire, şi asta fiindcă proiectele depuse sunt de prea mult timp în aşteptare, deoarece nu a apărut nici un program de finanţare.

Până la apariţia ghidurilor de finanţare, în această perioadă a continuat reabilitarea drumului judeţean 676 pe sectorul Copăceni. S-a turnat asfalt şi s-au completat acostamentele cu piatră spartă pe un nou tronson din drumul judeţean 676, pe raza comunei Copăceni. Lucrările de asfaltare pe acest drum judeţean au venit în completarea celor 3 kilometri reabilitaţi anul trecut în localitate. După execuţia covorului asfaltic s-a efectuat marcajul rutier: „Aşa cum ne-a obişnuit, preşedintele Consiliului Judeţean încearcă în fiecare an să asfalteze cât mai mulţi kilometri din drumurile judeţului. În această perioadă s-a finalizat de asfaltat cel de-al patrulea kilometru la noi în localitate, iar anul trecut s-a asfaltat acest drum pe o lungime de 3 kilometri. Eu sper că, în continuare, până la finele mandatului, să mai asfaltăm încă patru kilometri. Astfel, am închide tot ceea ce înseamnă asfalt în localitatea Copăceni, pe acest drum judeţean. Sunt o mană cerească aceste lucrări şi singurele, fiindcă suntem la jumătatea anului şi nu se întrevede nici un ghid de finanţare, nici măcar nu sunt fonduri guvernamentale şi nici de vreo posibilă rectificare bugetară nu se întrevede”, a precizat primarul localităţii Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Prin realizarea acestor lucrări se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de trafic pe drumul judeţean 676, care este cel mai lung drum judeţean.

Proiect finanţat, retras de Guvern de la execuţie

„În prezent nu avem nici o lucrare în localitate, şi nici nu apare vreun program de finanţare. Am avut contract semnat depus la FDI, însă Guvernul a închis acest program, cu promisiunea că vor deschide altul. Am vorbit cu toţi primarii să-i dăm în judecată, fiindcă şi noi avem autorizaţie şi ordin de începere a investiţiei, însă norocul nostru a fost că nu am dat ordinul de începere a şantierului, deoarece, la nici o zi după aceea am primit o adresă oficială la primărie prin care se specifica faptul că acest program de finanţare s-a desfiinţat”, afirmă primarul localităţii Copăceni.

Proiectul cuprindea asfaltarea drumurilor comunale extrem de importante pentru comunitate, pe o lungime de 4,5 kilometri şi avea valoare de 60 de miliarde de lei vechi. În proiect sunt cuprinse drumurile în pantă, deoarece, de fiecare dată când plouă mai puternic, apele mătură totul în cale, lăsând în urmă un adevărat dezastru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *